Visszavonul az olimpiai bajnok Knoch Viktor

Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES MEDAL február 23. péntek
Hungary's gold medallists Shaoang Liu, Shaolin Sandor Liu, Viktor Knoch and Csaba Burjan pose on the podium during the medal ceremony for the short track Men's 5000m Relay at the Pyeongchang Medals Plaza during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 23, 2018. / AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
Vágólapra másolva!
2018-ban, a phjongcshangi tél olimpián történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltó azzal, hogy Magyarország első téli olimpiai aranyérmét szerezte. A Liu testvérek mellett Knoch Viktor és Burján Csaba korcsolyázott abban a váltóban. A rangidős Knoch Viktor a győzelem után rögtön jelezte, egy évig biztosan nem versenyez majd.

Az egy év eltelt, Knoch Viktor pedig a Nemzeti Sportnak adott interjújában mondta el, nem folytatja tovább.

"Fizikailag nem lenne olyan nagy akadálya a folytatásnak, inkább mentálisan fáradtam el" - mondta Knoch, aki már 16 évesen ott volt a torinói téli olimpián, ahol az ötödik lett 1500 méteren.

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor az olimpiai dobogó tetején Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A 29 éves olimpiai bajnok a váltóval szerzett világbajnoki ezüst- és bronzérmet is, Európa-bajnokságon volt háromszor második, hatszor harmadik - egyéniben és váltóban is. Egyetlen bánata, hogy nem sikerült Európa-bajnoknak lennie, de az olimpiai bajnoki cím miatt kereknek érzi pályafutását.

A visszavonulás mellett döntött Heidum Bernadett és Keszler Andrea is, ők tagjai voltak 2009-ben annak a váltónak, amely a sportág történetének első magyar Eb-aranyát nyerte, de világbajnoki második helyet is szereztek.