Lezárult a honosítás, magyar színekben indul a vajdasági úszóklasszis

Debrecen, 2019. március 28.
A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 28-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán
Vágólapra másolva!
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elfogadta a vajdasági születésű úszó, Szabó Szebasztián honosítási kérelmét, így mostantól magyar színekben versenyezhet.

Az országos bajnokságon Szabó 50 és 100 méter pillangón is győzött, a magyar szövetség (MÚSZ) keddi tájékoztatása szerint viszont csak előbbi távon szerepel majd egyéniben a júliusi világbajnokságon, Kvangdzsuban.

Szabó Szebasztián nem kis meglepetésre a 100 méteres pillangóúszás döntőjét is megnyerte a márciusi debreceni országos bajnokságon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Nem tudom, létezik-e honosítási világrekord, de az biztos, hogy a FINA és a MÚSZ között meglévő egészen kiváló kapcsolat sokat segített abban, hogy ilyen gyorsasággal elintéződjék ez az ügy – már persze azon túl, hogy a győri klubbal karöltve profi módon, hiánytalanul beadtuk a szükséges dokumentációt" – kommentálta a döntést Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, utalva arra, hogy a szövetség alig három hete küldte el a kérelmet Lausanne-ba, a FINA központjába.

Szabó Szebasztián – aki 2017 decemberéig szerb színekben versenyzett – a debreceni országos bajnokságon magyar csúcsot ért el 50 pillangón, amivel a negyedik helyen áll jelenleg a világranglistán. Sós Csaba szövetségi kapitány ezen a távon indítja majd a vb-n a 23 éves sportolót, aki az aktuális forma alapján a váltókban is helyet kaphat.