Vágólapra másolva!
Csütörtökön délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinikáján megműtötték a magyar úszóválogatott Kenderesi Tamás térdét, amely hónapokkal ezelőtt egy szerencsétlen mozdulat – taxiból kiszállás – közben sérült meg – értesült az SzPress Hírszolgálat.

A 200 méteres pillangóúszás olimpiai bronzérmesének balszerencséje, hogy a most operált térdét, ugyanazon a lábán és helyen 2015 decemberében egyszer már műteni kellett. Kenderesi először május 10-én mondta el az SzPress Hírszolgálatn, hogy a térde egy „ketyegő bomba", amelyet előbb vagy utóbb mindenképpen hatástalanítani kell.

Így készült fel a kvangdzsui vizes világbajnokságra, majd állt rajthoz a július közepén megrendezett versenyen, ahol fő számában szétúszás után döntőbe jutott, de a fináléban már nem tudta megközelíteni a legjobbját, és a nyolcadik helyen zárt.

Kenderesi műtétjére már egy héttel korábban sor került volna, azonban a vb utolsó előtti éjszakáján egy szórakozóhelyen botrányba keveredett: egy nő szexuális zaklatás vádjával feljelentette, ügye bíróságra került, az ítélethozatalig pedig nem hagyhatta el Dél-Koreát. Végül mintegy 750 ezer forintnak megfelelő bírság megfizetése után térhetett haza.