Vágólapra másolva!
Láb nélkül, emberfeletti küzdelemmel győzte le a tenger hullámait a Rocky néven is ismert Patkás Tamás, az egyetlen magyar nyílt vízi paraúszó. Rocky évek óta indul a porecsi úszófesztiválon, ám mostanáig mindig kifogott rajta az utolsó táv. Végül 5000 métert úszott le, összesen 5 óra 4 perc alatt - írja a Blikk.

Az utolsó ezer méteren az életéért küzdött, de nem adta fel. A Blikknek így emlékezett vissza legutóbbi teljesítményére:

"Már többször is próbáltam teljesíteni a teljes távot, de a 2-3 méteres hullámok, a fájdalmas medúzacsípések mindig megakadályoztak ebben. Ezúttal is a part felé sodort egy áramlat, így döntenem kellett: visszaúszom a pályára, avagy a part felé veszem az irányt.

Nem volt veszélytelen az úszás, hiszen egy sziklás rész felé taszítottak a hullámok.

Végül azonban sikeresen vettem az akadályokat, és bár plusz egy órával többet úsztam a tervezettnél, sikerült, amire már öt éve készültem."

Rocky egy órával többet úszott a tervezettnél Forrás: Artantiq

Rocky 1994-ben egy üzemi baleset következtében vesztette el a lábait. Élete hamar más irányba fordult, s bár eleinte nem volt könnyű megbarátkoznia új helyzetével, családja és a sportszeretete felemelte őt a mélypontról.

Az elképesztő sportteljesítményről szóló cikk itt olvasható.