Vágólapra másolva!
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic párosa két szettben, 6:2, 6:1-re legyőzte az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strychova tajvani, cseh kettőst az Australian Open döntőjében. Bár az eredmény alapján simának tűnhet a mérkőzés, a magyar klasszis a MOL Csapatnak elmondta, korántsem volt az.

"Érdekes, mert ha csak a számokat nézzük, ez volt a legsimább meccsünk a verseny alatt. Az első szettben volt egy kisebb megtorpanásunk, 2-2 után, de szerencsére jól jöttünk ki belőle, és onnan már nem volt megállás. Úgy érzem, hogy megint megmutattuk, mitől vagyunk jók Kikivel, hiszen csapatként működtünk együtt. Amikor nekem volt kis megingásom, Kiki reagált rá, és ez fordítva is igaz természetesen.

- kezdte az immáron háromszoros Grand Slam-győztes.

A pályán kívül is nagyon jó a kapcsolatuk Forrás: MTI/AP/Andy Wong

"Lehetne azt mondani, hogy sima meccs volt, és a legkönnyebb a tornán, de azért azt ne felejtsük el, hogy a háló túloldalán mégiscsak az első kiemelt állt, akik szintén szettveszteség nélkül jutottak el a döntőig. Igyekeztünk csak magunkra figyelni. A mi párosjátékunk viszonylag egyszerű képletre épül, stabil alapjáték mellé agresszív hálójáték társul.

- árulta el a titkot Babos, aki korábban épp a tajvani játékos mellett szerezte meg első tornagyőzelmét még 2012-ben.

Mióta újra összeálltak Kiki Mladenoviccsal, egészen elképesztő mérlegük van. Két AusOpen-győzelem mellé van két világbajnoki címük, és egy Roland Garros-trófeájuk tavalyról. A kérdésre, hogy hova lehet még emelni a lécet, Babos higgadtan válaszolt:

Az egész tornán érezhető volt, hogy a magyar-francia páros mentálisan is topon van, hiszen - ha szettet nem is veszítettek - nehéz helyzetek azért bőven akadtak a melbourne-i versenyen. A döntőben is volt egy kisebb megingás, de megnyugtató volt látni, hogy az első szett közepén érkező hullámvölgy sem tudta kizökkenteni őket.

Tökéletes volt a taktika az első kiemelt páros ellen Forrás: MTI/AP/Andy Wong

"Párosban jellemző rám, ami sajnos egyéniben nem, hogy hiszek magamban, tudom kezelni a nehéz helyzeteket, továbbá természetesen bízom Kikiben. Sokszor megmutattuk már, hogy minket nem lehet leírni, rengeteg nehéz csatát éltünk át együtt, hagytuk el boldogan és könnyek között is a pályát. Elég csak a tavalyi AusOpen-döntőnkre gondolni, ahol bizony nem sikerült a legjobbunkat nyújtani, így kicsordult pár könnycsepp az eredményhirdetés alatt (is)."

"A lényeg, hogy igyekszünk tanulni minden meccsből. Mindkettőnknek nagyon fontos a páros. Egymásért játszunk, ami extra erőt és bizalmat ad mindkettőnknek.

- szögezte le Babos Tímea.