A bokszszövetség elnöke bízik az olimpiai részvételben

TESLA, Nicola; Bajkai István
Budapest, 2018. április 5. Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a VII. kerületi Nikola Tesla szerb iskola bővítéséről tartott sajtótájékoztatón 2018. április 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyar Ökölvívó Szakszövetséget (MÖSZ) szeptember vége óta vezető Bajkai az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elismerte, hogy nem a legjobb korszakát éli a magyar boksz és a szövetség, ezért az utóbbi időben mindenki óvatosan fogalmazott a kvalifikációs reményeket illetően.

"Az esélyeink sajnos nem túl jók, ennek ellenére bízunk abban, hogy lesz kvalifikációt sikeresen teljesítő versenyzőnk"

- mondta az elnök, hozzátéve, hogy nagyon nehéz út vezet a játékokig. Mindössze két versenyen lehet kvótához jutni, előbb márciusban, Londonban tartanak európai kvótaszerző viadalt, majd májusban, Párizsban világkvalifikációs versenyt.

Bajkai István jelezte, mindkét versenyen a maximális létszámmal szeretne részt venni Magyarország, azaz a nyolc férfi és öt női kategóriában.

A két viadal közül a londoni ígérkezik a nehezebbnek, mivel a legerősebb európai versenyzők mind szorítóba lépnek majd, míg Párizsban a már kvótások nem lesznek a mezőnyben egyik kontinensről sem.

Harcsa Zoltán, a magyar csapat egyik legeredményesebb tagja Forrás: Vasas Attila/vasassc.hu

Eddigi munkájáról és tapasztalatairól a sportvezető elmondta, hogy elsőként a pénzügyeket kellett áttekinteni és korrekciókat kellett végrehajtani, annak érdekében, hogy például az edzőtáborokat meg lehessen szervezni, és hogy a pénzügyi források rendelkezésre álljanak. Emellett a szervezeti kultúra és a hatékony munkavégzés feltételeire kellett koncentrálnia. "Még nagyon a feladataim elején vagyok, de azt gondolom, hogy erős lépésekkel igyekszünk egy 21. századi szervezetet felépíteni" - jelentette ki a MÖSZ első embere, aki a feladatok közé sorolta az utánpótlás bővítését, mert nem elégedett azzal, amennyi fiatal bekerül a bokszba. Szintén fontos célként jelölte meg, hogy újra népszerűvé tegyék az ökölvívást Magyarországon.

Bajkai István abban is bízik, hogy a nemzetközi szövetség visszanyeri majd korábbi helyét és megoldódnak a problémái, ám azt is megjegyezte, hogy a magyar ökölvívók eredményességét nem befolyásolja, hogy az AIBA-t a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárta a tokiói olimpiáról és még előtte felfüggesztette tagságát a NOB-ban.