Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Visszavonult az amerikaiak kétszeres Grand Slam-győztes teniszezője

2019 US Open - Day 10 GettyImageRank3 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 04: Vania King and Caroline Dolehide of the United States in action against Jelena Ostapenko of Latvia and Lyudmyla Kichenok of the Ukraine after their Women's Doubles quarterfinal match on day ten of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 04, 2019 in the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Befejezte pályafutását Vania King, az amerikaiak párosban kétszeres Grand Slam-győztes teniszezője.

A 31 éves játékos azt tervezte, s ezt már februárban bejelentette, hogy az erre a hétre kiírt charlestoni torna lesz az utolsó versenye, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt. Néhány hete már nincsenek tornák, és a női versenyeket szervező WTA tervei szerint július 13-ig nem is lesznek.

"Nos, úgy tűnik, visszavonultam. Gyakorlatilag befejeztem a pályafutásomat"

- mondta a wtatennis.com-nak King.

A 2006 óta profi tengerentúli teniszező legjobbja egyesben az 50. hely volt a világranglistán, párosban azonban a harmadik pozícióig jutott, 15 tornát nyert, köztük 2010-ben egy-egy wimbledoni és US Open-trófeát (mindkét GS-sikerét a kazah Jaroszlava Svedovával aratta). A brazil Marcelo Melóval 2009-ben a döntőig jutott a Roland Garroson vegyes párosban.

Mindent egy helyen az Eb-ről