Vágólapra másolva!
Március 31-én több klasszis úszó, többek között a világbajnok és olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka, a világbajnoki bronzérmes Kozma Dominik is közösségi oldalán jelezte, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) még aznap hivatalos közleményben reagált, melyből az is kiderült, hogy összesen addig a napig kilencen kapták el a betegséget a versenyzők és edzők közül (nyolc úszó és egy edző).

Az elnökség még április 1-én 2020. április 15-éig felfüggesztette a keretedzéseket, illetve kötelezte a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére.

A Blikknek hétfőn a MÚSZ elnöke, Wladár Sándor nyilatkozott arról, hogy mit gondol a szövetség felelősségéről a történtekkel kapcsolatban.

„Úgy gondolom, senki nem követett el hibát az edzések megtartásával, más sportágakban is hasonlóan jártak el. Ebben a helyzetben mindenki katona, az a feladata, hogy a felülről jövő utasításokat betartsa, márpedig ekkor semmiféle korlátozás nem volt arra vonatkozóan, hogy ezeket az edzéseket ne lehetne megtartani."

– mondta az 56 éves sportvezető.

Az egykori olimpikon azt is hozzátette, hogy szerinte a májusról augusztusra halasztott budapesti úszó Európa-bajnokság megrendezése a nyári időpontban abszolút nem reális a fennálló helyzet miatt.