Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok legnagyobb híre volt a profi ökölvívást kedvelőinek körében, hogy korunk két legjobb nehézsúlyú profi bokszolója, Anthony Joshua és Tyson Fury megegyeztek abban, hogy összecsapnak egymással, ráadásul nemcsak egyszer, hanem két, egymást követő alkalommal.

Hogy miért is ennyire nagy szám a két szupersztár megállapodása? Nos, ketten együtt az összes lényeges szervezet világbajnoki öveit birtokolják, és ha ez így is marad, akkor

a párharc leendő nyertese lehet majd a nehézfiúk vitathatatlan bajnoka.

Ezt utoljára egy bizonyos Lennox Lewis mondhatta el magáról, de ennek is már több mint 20 éve, azóta senkinek sem sikerült a nagy címegyesítés.

Eddig nem is lenne baj a dologgal, de itt jött be a képbe Tyson Fury üzenete a közösségi médián keresztül, ahol köszönetet mondott Daniel Kinahannek a harc létrejöttében nyújtott segítségéért. A probléma ezzel „mindössze" annyi, hogy

a 42 éves ír üzletember állítólag egy nemzetközi bűnszövetkezet egyik irányító alakja, amely emberölésben és kábítószer-kereskedelemben is érintett, és több mint egymilliárd eurós bevételt termel ily módon.

Kinahan több bokszoló mellett is feltűnt már, mint nem hivatalos tanácsadó, akárcsak ebben az esetben. Itt a legnagyobb kérdés azonban az, vajon ebben a történelmi léptékű csatában még milyen szerepet fog játszani.