A kétszeres wimbledoni bajnok szerint furcsa nézők nélkül teniszezni

Horizontal TENNIS WIMBLEDON WINNER TROPHY BUST
Czech Republic's Petra Kvitova holds the winner's Venus Rosewater Dish during the presentation after beating Canada's Eugenie Bouchard in the women's singles final match on day twelve of the 2014 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 5, 2014. Kvitova stormed to her second Wimbledon title in the shortest women's final at the All England Club since 1983 as the Czech sixth seed crushed Canada's Eugenie Bouchard 6-3, 6-0. AFP PHOTO / CARL COURT - RESTRICTED TO EDITORIAL USE / AFP PHOTO / CARL COURT
Vágólapra másolva!
A kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova nagyon furcsának nevezte, hogy nézők nélkül kellett teniszeznie egy meghívásos prágai tornán.

A világranglistán jelenleg 12. helyezett cseh játékos elmondta, nagyon örül, hogy meg tudta nyerni a versenyt, de nagyon más volt így pályára lépni, mert nem ehhez szokott hozzá. "Volt néhány hihetetlen nyerő ütésünk, de senki nem tapsolt, ami nagyon nehéz volt. Ugyanakkor jó volt ismét átélni a meccsélményt" - fogalmazott a 30 éves játékos. A 27 WTA-tornagyőzelemmel rendelkező teniszező elmondta, az elmúlt időszakban nehéz volt az edzésekhez motivációt találnia, ráadásul a múlt heti torna első találkozóján szinte végig csak az üres lelátókra tudott koncentrálni. Hozzátette ugyanakkor, jelen helyzet szerint a játékosoknak nem nagyon lesz más választásuk, mint alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez. "Számomra például hihetetlenül furcsa, hogy a pontok között nem használhatom a törölközőmet, mert nem volt aki odaadja, folyamatosan meg nem akartam a kispadhoz járni" - utalt arra, hogy a mérkőzéseken ha voltak is labdaszedők, azoknak nem adhatták oda a törölközőket.

A jövővel kapcsolatban kijelentette, nehéz a Grand Slam-tornákra zárt kapus versenyként gondolni, de a sportolóknak szükségük van arra, hogy visszatérjenek a megszokott mindennapjaikba. "A nézők nélküli Grand Slam is jobb, mint a semmilyen Grand Slam" - mondta Kvitova. A koronavírus-járvány miatt július végéig biztosan nem rendeznek versenyeket, a wimbledoni bajnokságot pedig már törölték. Az amerikai nyílt bajnokság megrendezéséről június második felében várható döntés, míg az eredetileg májusi Roland Garrost a US Open utánra halasztották.