Vágólapra másolva!
Egy medve ijesztette meg a profi golfozókat az amerikai PGA Tour egyik állomásán Kaliforniában szombaton. A medve feltűnt, elment előttük, majd eltűnt a fák között. A golfpályákon sok veszélyes ragadozó megfordul.

A medvék gyakoriak azon a környéken, ahol a Barracuda bajnokságot rendezték, a Tahoe Mountain Club Old Greenwood golfpályáján, a kaliforniai Truckee-ban.

A medve feltűnt a fák között és pár méterre a világ legjobb golfozóitól komótosan átsétált az úgynevezett fairwayen, vagyis az ütőfolyosón, majd eltűnt a szemközti fák között.

A The Sunnak egy helyi azt mondta, nem egyet láttak már a városukban, gyakori az invázió. 2017-ben egyszer az is megtörtént, hogy

egyszerre 14 állatot jelentettek be a hatóságnál.

A grizzly medve ragadozó, amelynek a súlya akár a két és fél mázsát is elérheti. Könnyen végez egy emberrel és képes leszakítani a pálya parkolójában álló autók ajtaját. A medvék arról is híresek, hogy nagyon gyorsak, akár 35 km/h-val is tudnak futni. Elsősorban, az ételek és élelmiszerek csalogatják őket az ember közelébe, a golfpályákra is, ahol van mit enni.

A vadállatok számára könnyen elérhető elemózsia a Clubházak kínálata.

Mivel a golfpályákat általában a természetbe ágyazva úgy alakítják ki, mintha nem is mesterséges képződmények lennének, hanem a vadvilág részei,

nemcsak a medvék látogatják, más vadállatok is.

2016-ban például egy 5 méter hosszú aligátorra kellett várniuk a sportolóknak a flordiai Buffalo Creek Golf Clubban.