Az aranyesélyes világbajnok kajakos megkezdte a felkészülést az olimpiára

Szeged kajak-kenu világkupa 2020.09.26.
Kopasz Bálint és legnagyobb ellenfele, a portugál Fernando Pimenta
Vágólapra másolva!
Kopasz Bálint, a férfi K-1 1000 méteres, vagyis a királykategóriás versenyszám világbajnoka megkezdte a felkészülést a jövő nyári tokiói olimpiára. A 23 éves kajakos egyelőre szinten tartó edzésekkel őrzi jó formáját, élvezi a mozgást, és az őszi jó időt. Evezni jár a Tiszára, és futni a hegyekbe, többek között újra ott lesz a Nagy Hideg-hegy futáson november 16-án.

A szegedi világkupa után Kopasz Bálint kihasználta a kellemes őszi időjárást, futni és biciklizni járt a szabadba, a napokban pedig elkezdte a felkészülést a következő szezonra.

„A napokban kezdtem el edzeni, élvezem, hogy még kint lehetek az őszi jó időben, újra evezek, és futni járok a hegyekbe.

A keményebb munkát november elején kezdem meg" – mondta a szövetség honlapjának a világbajnok kajakos.

Kopasz Bálint és legnagyobb ellenfele, a portugál Fernando Pimenta Fotó: Csudai Sándor - Origo

A felkészülés részeként Kopasz Bálint rész vesz november közepén a kajak-kenu sportág hagyományos téli alapozást indító eseményén, a Nagy Hideg-hegy futáson is.

„Szeretek a Nagy Hideg-hegyen futni, éppen a napokban jártam ott, gyönyörű az őszi erdő ilyenkor. A hagyományos közös futást jó kiváló eseménynek tartom, amelyen minden évben részt vesznek olimpikonok, világbajnokok is.

– folytatta Kopasz Bálint, akihez igencsak közel áll a futás, ugyanis kamaszként nem csak kajakozott, hanem atlétikában is rendkívül tehetséges volt.

Kopasz Bálint többször is a legjobbak között végzett a futáson. A korosztályában, és az abszolút versenyben is kevesen tudták megszorítani. Arról korábban már Bálint édesanyja, és edzője, Demeter Irén is beszélt, hogy a fia a kajakozás mellett atlétikában is eredményes lehetett volna, miután a futáshoz mindig megvolt benne a kellő kitartás és tehetség.

„Az utóbbi években, ahogy nőtt az izomzatom, a kajakozásban szerencsére nem, de a futásban egyértelműen lassultam.

13-14 évesen voltam a legjobb futó, azóta talán csak rövid távon lettem gyorsabb. A télen szeretnék kicsit tovább erősödni, de csak addig a pontig, amíg a keringésem el tudja látni elég oxigénnel az izmaimat.

Kísérletezünk még egy ideig, de az is elképzelhető, hogy nekem már nincs szükségem több izomra, és csak arra kell törekednem, hogy megtartsam a jelenlegi formám" – tette hozzá a világbajnok kajakos.