Valter Attila bemutatkozott a Giro d'Italián, a világbajnok nyerte az első szakaszt

Filippo Ganna kerékpár Giro d'Italia
Team Ineos rider Italy's Filippo Ganna rides during the first stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 15.1-kilometer individual time trial between Monreale and Palermo. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz időfutam-világbajnok, Filippo Ganna nyerte a Giro d'Italia első szakaszát. Az egyéni időfutamon Valter Attila a 90. helyen zárt a 176 fős mezőnyben.

Alig egy héttel azután, hogy Imolában megnyerte az időfutam-világbajnokságot, a Giro első, szicíliai szakaszán is Filippo Ganna volt a leggyorsabb. A 24 éves versenyző a 15,1 kilométeres egyéni indításos viadalon fölényesnek mondható, 22 másodperces előnnyel bizonyult a legjobbnak a portugál Joao Almeidánál és a dán Mikkel Bergnél.

A világbajnok Filippo Ganna lenyűgözően tekert az egyéni időfutamon Forrás: AFP/Luca Bettini

Az INEOS hazai bringása mindössze a második olyan bringás, aki regnáló időfutam-világbajnokként szakaszt tud nyerni a Girón. Tom Dumoulin 2018-as sikeréhez hasonlóan Gannána is rózsaszínű trikót ér ez a bravúr.

A 2007 után első magyarként háromhetesen részt vevő Valter Attila a 90. helyen zárta élete első etapját. A 22 éves tehetség ezzel a 176 fős mezőny közel felét maga mögé utasította.

A második legrangosabb háromhetes körverseny legnagyobb esélyesei közül Geraint Thomas szerepelt a legjobban, aki egy negyedik hellyel kezdett Palermóban. Tőle Simon Yates 26 másodpercre, Vincenzo Nibali 1 perc 6 másodpercre, Steven Kruijswijk pedig 1 perc 24 másodpercre van lemaradva. A kolumbiai Miguel Ángel López bukott, és - a mezőnyből egyedüliként - feladta a viadalt.

Giro d'Italia, 1. szakasz,
Monreale-Palermo, 15,1 km, egyéni időfutam
1. Filippo Ganna (olasz, Ineos) 15:24 perc
2. Joao Almeida (portugál, Deceuninck - Quick-Step) 22 másodperc hátrány
3. Mikkel Bjerg (dán, UAE) 22 mp h.
4. Geraint Thomas (brit, Ineos) 23 mp h.
...90. Valter Attila (CCC Team) 1:40 perc h.