A világbajnok Magnus Carlsen csak hatodik lett a legendás sakktornán

corona VIRUS crisis coronavirus coronacrisis covid19 covid-19 covid 19 coronabeperking coronabeperkingen beperking beperkingen coronamaatregel coronamaatregelen maatregel maatregelen deelnemer deelnemers deelnemersveld dorpshuis editie grootmeester grootm
Jorden van Foreest nyerte a Wijk aan Zee-i nemzetközi sakktornát
Vágólapra másolva!
Meglepetésre a győzelemre legkevésbé esélyesek között emlegetett holland Jorden van Foreest nyerte a patinás Wijk aan Zee-i nemzetközi sakktornát, amelyen a világbajnoki címvédő norvég Magnus Carlsen csak hatodik lett.

A 21 éves Van Foreest, aki 8,5 pontot gyűjtött, az utolsó fordulóban harcolta ki az elsőséget azzal, hogy a sötét bábukat vezetve megadásra késztette honfitársát, az elsőszámú holland sakkozónak számító Anish Girit, aki - szintén 8,5 ponttal - másodikként zárta a tornát.

Jorden van Foreest nyerte a Wijk aan Zee-i nemzetközi sakktornát Forrás: ANP via AFP/ANP/Koen Van Weel

A harmadik helyen 8 ponttal a mindössze 18 esztendős orosz Andrej Jeszipenko végzett, aki többek között megverte a viadalon korábban hétszer győztes Carlsent.

A Wijk aan Zee-i tornát 1938 óta rendezik meg, a magyar sakkozók közül eddig Portisch Lajosnak és Lékó Péternek sikerült elsőként végeznie.