Betiltják a hangos szurkolást a tokiói olimpián

Football / Emperor's Cup held without general sale of tickets soccer S SPO sports
Ha a nézők ott lehetnek a stadionokban, csendben kell majd szurkolniuk
Vágólapra másolva!
Az olimpiai játékok szervezői betiltanák az éneklést és a hangos szurkolást a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság létrehozott egy úgynevezett Covid-játékszabályzatot, amely a sportági szövetségek és a technikai tisztviselők számára készült, de várhatóan alkalmazni fogják a sportolók és a nézők esetében is.

A szabályzat szerint a szurkolók számára nem engedélyezett az éneklés és a hangos buzdítás a nézőtéren.

A szervezők úgy vélik, hogy nem ez a megfelelő módja a sportolók támogatásának, akiket négynaponta egyszer tesztelni fognak Tokióban.

A The Guardian megírta, hogy természetesen minden látogatónak negatív vírustesztet kell bemutatnia Japánba érkezéskor, de az oltás nem lesz feltétele a játékokban való részvételnek, amelyet tavaly márciusban egy évvel elhalasztottak, amikor a koronavírus-járvány világszerte elterjedt.

A NOB ügyvezető igazgatója, Christophe Dubi kijelentette, bízik abban, hogy az irányelvek biztosítják az érintettek biztonságát.

mondta. "Minden résztvevőnek megvan a maga szerepe. Ezért hozták létre ezeket a játékkönyveket - olyan szabályokkal, amelyeket mindannyiunknak be kell tartani" - tette hozzá.

Ha a nézők ott lehetnek a stadionokban, csendben kell majd szurkolniuk Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

Craig Spence, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság munkatársa szerint az olimpia elhalasztása óta a világ ma már sokkal többet a vírusról, és arról, hogyan lehet megfékezni.

mondta.

Noha néhány hónapig még nem várható végleges döntés a nézők részvételéről, bárkinek, aki figyeli az eseményeket, azt mondják,

tartózkodjon az énekléstől vagy a kiabálástól, és inkább tapsolva fejezze ki támogatását.

A 2021-re halasztott tokiói olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.