Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Elsírta magát a csapatvezető, amikor a súlyos balesetet szenvedő norvég síugró megszólalt

ski Horizontal
Medical staff provide assistance and evacuate on a stretcher Norway’s Daniel Andre Tande after a fall during the FIS Ski Jumping World Cup Flying Hill Individual competition in Planica on March 25, 2021. (Photo by Jure MAKOVEC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aftenposten beszámolója szerint Clas Brede Brathen, a norvég síugrók csapatvezetője beismerte, hogy elsírta magát, amikor megtudta, hogy a pár napja súlyos balesetet szenvedett Daniel-André Tande felébredt a kómából és beszélgethetett vele.

– vallotta be őszintén a csapatvezető.

Emlékszem az volt az első mondata hozzám, hogy „nehogy azt gondold, hogy ilyen könnyen megszabadulsz tőlem". Megkönnyebbülten eszméltem rá, hogy már tényleg jobban van. – folytatta a norvég szakember.

Tande múlt csütörtökön szenvedett súlyos balesetet a planicai sípályáján, miután már az ugrása elején elveszítette az egyensúlyát a levegőben, majd a földre csapódott, ahol magatehetetlenül siklott tovább a lejtőn. Ezután helikopterrel szállították a szlovén főváros, Ljubljana kórházába, ahol mesterséges kómába helyezték.

Tande ugyan a felépülési folyamatnak még csak az elején jár, de a körülötte lévő orvosi csapat nagyon örül az eddigi eredményeknek Forrás: AFP/Jure Makovec

„Még kissé szédült, de örült annak, hogy beszéltünk. Jó volt őt látni, és még a kórházi ágyából is mosolygott. - mondta Brathten, aki szerint a norvég síugró a körülményekhez képest jó állapotban van.

Mindent egy helyen az Eb-ről