Anthony Joshua bokszlegendákkal készülne a Tyson Fury elleni csúcsmérkőzésre

Box Horizontal
Britain's Anthony Joshua (L) looks for an opening against Ukraine's Wladimir Klitschko during the third round of their IBF, IBO and WBA, world Heavyweight title fight at Wembley Stadium in north west London on April 29, 2017. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
Anthony Joshua felkérte Floyd Mayweathert és Vlagyimir Klicskót, hogy segítsenek neki a felkészülésben a Tyson Fury elleni csúcsmérkőzésre, amelynek tétje a vitathatatlan nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki cím.

A 31 éves, amatőrként Londonban olimpiai bajnoki címet nyerő Joshua jelenleg a WBA, a WBO és az IBF bajnoki övét őrzi, míg a 32 éves Tyson Fury a WBC bajnokának mondhatja magát.

Hosszas egyeztetések után márciusban eldőlt, hogy a két sztárbokszoló összecsap egymással, és a járványhelyzet miatt egyelőre nem végleges a helyszín és az időpont, de a hírek szerint úgy tűnik, hogy Szaúd-Arábiában kerül sor az összecsapásra július 24-én.

A The Sun megírta, hogy Joshua ebben a hónapban megkezdte a felkészülést a Fury elleni csúcsmérkőzésre, amelyre szeretné igénybe venni a sportág két nagyágyújának, Floyd Mayweathernek és Vlagyimir Klicskónak is a segítségét.

indokolta döntését Joshua.

Anthony Joshua (balra) korábbi ellenfelével, Vlagyimir Klicskóval (jobbra) készülne a Tyson Fury elleni összecsapásra Forrás: AFP/Ben Stansall

tette hozzá a 31 éves sztár.

Joshua azt is elmondta, hogy biztos abban, hogy Fury hozzá hasonlóan ringbe akar lépni a nyáron, és ő is szeretné, hogy sor kerüljön kettejük rangadójára.

"Én azt mondom, hogy 100 százalékig biztos vagyok a mérkőzésben. Idén le fogjuk játszani július végén, vagy augusztus elején. A járvány okozza a késedelmet, de mi szeretnénk, hogy a nézők is ott lehessenek az arénában. A megfelelő helyszínt kell véglegesíteni. Számomra a Wembley is ideális lenne" - zárta gondolatait Joshua.