Vágólapra másolva!
Kiváló magyar eredmények születtek a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság pénteki versenynapján. Aranyérmet nyert a Csipes-Medveczky kajak kettes 1000 méteren. Kopasz Bálint is aranyérmes lett K1 500 méteren, egy hajóhosszal előzve a portugál ellenfelét. A férfi kajak négyes 1000 méteren nyert ezüstérmet a poznani kontinensviadalon.

A női és férfi kajakosok is kitettek magukért a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A Csipes Tamara-Medveczky Erika kajak kettes aranyérmet szerzett 1000 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Emellett egy magyar ezüstéremnek is lehetett örülni a pénteki versenynapon, mivel a Noé Bálint, Gál Péter, Kulifai Tamás, Dombvári Bence összeállítású kajak négyes ezüstérmet szerzett 1000 méteren.

A remek eredményeknek ezzel még nem volt vége, mivel Balla Virág ezüstérmet nyert női kenu egyes 500 méteren. A számítógép szerint 13 ezreddel előzte meg a riválisát.

A világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint meggyőző versenyzéssel lett aranyérmes K1 500 méteren. A magyar versenyző egy hajóhosszal verte a második portugál Joao Ribeirót, és így szerezte meg az első helyet.

A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenu kettes negyedikként zárt 500-on.

A pénteki versenynap zárásaként a magyar válogatott megszerezte az első parakenus érmét is az idei Európa-bajnokságon. A paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert portugál és spanyol ellenfele mögött lett harmadik. VL2-es versenyszám első válogatóját egy héttel ezelőtt Juhász Tamás nyerte, ő most Subától több mint egy másodperccel lemaradva lett ötödik.

A többi finálét szombaton és vasárnap rendezik.