Visszalépett a Roland Garrostól a sajtótájékoztatón megsérült világklasszis

French Open 2021 Day 1- Greet Minnen vs Petra Kvitova French Open,Greet Minnen,Petra Kvitova,Tennis,tournament Vertical
PARIS, FRANCE - MAY 30: Petra Kvitova of Czech Republic in action against Greet Minnen (not seen) of Belgium in the first round of the women singles during the French Open Tennis Tournament at Roland Garros in Paris, France on May 30, 2021. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A sajtótájékoztatón elszenvedett bokasérülése miatt visszalépett a francia nyílt teniszbajnokságtól Petra Kvitova.

A kétszeres wimbledoni bajnok cseh játékos - aki a Roland Garroson 2012-ben és 2020-ban az elődöntőig jutott - az első fordulóban a selejtezőből főtáblára került belga Greet Minnent három szettben győzte le, és nem sokkal a mérkőzés után sérült meg, amikor a sajtóval szembeni kötelezettségének tett eleget.

A 11. helyen kiemelt teniszező kedden a Twitteren jelentette be, hogy nagyon csalódott, de be kell fejeznie szereplését, mert a sajtótájékoztatón elesett, és a bokája azóta sincs rendben.

Az MRI-vizsgálatot követően a stábjával történt egyeztetés után hozta meg a fájó döntést, mivel - mint azt jelezte - "nem lenne bölcs dolog", ha ebben az állapotban erőltetné a játékot.

Visszalépésének köszönhetően a világranglista 1096. helyén álló orosz Jelena Vesznyina játék nélkül jutott a harmadik fordulóba.