Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
A többszörös magyar bajnok erősember, Juhász Péter június végén kapott meghívót az Európa legjobbjait felvonultató sorozatba, a Strongman Bajnokok Ligájába, így július utolsó hétvégéjén Finnországba látogat.

Juhász Péter még a télen állított össze eddigi eredményeiről egy anyagot, amit lesz ami lesz alapon küldött el a szervezőknek, akik aztán több hónap elteltével fel is vették vele a kapcsolatot.

"Úgy voltam vele, nem veszíthetek semmit, ha elküldöm ezt az anyagot a Bajnokok Ligája szervezőinek. Úgy voltam vele, ha nem nézik meg, nem nézik meg, de egy próbát megér. Hónapok teltek el, nem is igazán számítottam már a megkeresésre, és most mégis itt tartunk. (...) Nagy kihívás lesz, olyan kihívás, amire jó ideje vágytam" – mondta a Prémium Médiának Juhász Péter a felkérés után.

A mádi tűzoltó, Juhász Péter a sportág legjobbjaival mérheti össze erejét Finnországban Forrás: Prémium Média

A mádi tűzoltó tizennégy éve dolgozik azért, hogy a sportág legjobbjaival is összemérhesse erejét. Erre most sor kerülhet, Juhász Péter azon nem tűz ki maga elé elérhetetlen célt az első versenyén, szeretne a középmezőny elején végezni. Pedig a verseny - szó szerint - hihetetlenül nehéznek ígérkezik.

"Rönknyomás, felhúzás és kőgolyópakolás lesz az első nap, majd autótartás, magasba dobás, egy vegyespakolás – ami nekem kifejezetten menni szokott, így végre kiderülhet, hogy nemzetközi szinten mire leszek képes -, lesz egy keretcipelés lengősúllyal, majd egy újabb kőgolyóemelés, 130 kilótól horrort jelentő 245-ig. 190 kilóig húszasával emelkedik a súly, utána pedig 215 majd 245.

Őszintén megmondom, számomra a 215 kiló a cél, ha addig eljutok – nyolcadik versenyszámként, ott is négy golyót már felpakolva – nem lesz gyenge dolog, viszont annál kiválóbb bemutatkozás."

Juhász Péter tizennégy éve készül a nagy kihívásra Forrás: Prémium Média

Juhász Péter bízik benne, hogy lesz még több alkalma a legjobbak között versenyezni a sorozat más állomásain, ezért nem csupán a súlyokat emelgeti, hanem az angol tudását is csiszolja.

Mindent egy helyen az Eb-ről