Már a sajtótájékoztatón összeverekedett Canelo Alvarez és Caleb Plant - videó

Canelo Alvarez v Caleb Plant - Press Conference GettyImageRank2 Square Horizontal SPORT BOXING
BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - SEPTEMBER 21: Caleb Plant after a face-off with Canelo Alvarez during a press conference ahead of their super middleweight fight on November 6 at The Beverly Hilton on September 21, 2021 in Beverly Hills, California. Ronald Martinez/Getty Images/AFP (Photo by RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Canelo Alvarez és Caleb Plant novemberben a ringben döntheti majd el, melyikük a profi ökölvívók nagyközépsúlyú kategóriájának a királya, de boksztudásukból már kedden ízelítőt adtak egymásnak, az esemény keddi felvezető sajtóeseményén ugyanis szóváltásuk ütésváltásba torkollott.

Az ősz legjobban várt csatáján a mexikói Alvarez a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) öveit teszi kockára, míg az amerikai Plant a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címét "dobja be a közösbe".

A másfél hónap múlva esedékes meccset a jelek szerint nem csupán a rajongók és a szakírók várják izgatottan, hanem a két sportoló is, akik feszültségüket egymáson igyekeztek levezetni a Beverly Hilton Hotel kertjében rendezett beharangozó eseményen. A bokszolók már a sajtótájékoztató előtt hangosan és durván szidták egymást, majd miután Plant riválisa édesanyjára tett - nyomdafestéket nem tűrő - megjegyzést, a mexikói nem tudta tovább türtőztetni magát, és két kézzel ellökte ellenfelét, amire a válasz egy bal horog volt a másik oldalról. Alvarez az ütés elől elhajolt, majd az amerikai tisztán hagyott fejét eltalálta. Ekkor léptek közbe a két sportoló stábjának tagjai, és szétválasztották a feleket. A gyors ütésváltásból egyértelműen Plant jött ki rosszabbul, mivel a napszemüvege összetört, a jobb szeme alatt kicsit szétnyílt a bőr.

Az 56 győzelem és két döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett Alvarez, illetve a 21 profi meccs után is hibátlan Plant november 6-án a Las Vegas-i MGM Grandben mérkőzik meg egymással a négy legnagyobb profi bokszszervezet címeinek egyesítéséért.