Vágólapra másolva!
Szikszai Róbert a hétvégi szentesi dobóversenyen nagy egyéni csúccsal teljesítette a 2022-es szabadtéri Európa-bajnokság és világbajnokság indulási szintjét is.

A nyíregyházi atléta 66,93 méterre repítette a szert, ami több mint másfél méterrel nagyobb az áprilisban, szintén Szentesen elért 65,20-as eddigi egyéni rekordjánál.

Szikszai ezzel Huszák János után a második magyar férfi diszkoszvető, aki indulási jogot szerzett a jövő augusztusi kontinensviadalra, s az első, aki a Eugene-ben július 15. és 24. között sorra kerülő világbajnokságra is biztosította helyét.

A magyar szövetség honlapja szerint a vb-n eddig három magyar helye biztos. Szikszai mellett a hétpróbázó Krizsán Xéniának és a kalapácsvető Halász Bencének nem kell foglalkoznia már a vb-szinttel, míg a müncheni Eb-n ezzel már nyolc fő (Szikszai, Huszák, Krizsán, Halász, Tóth Lili Anna, Kozák Luca, Szabó Nóra, Palkovits István) indulása nevezhető biztosnak.

Vasárnap Vácon a gerelyhajítók versengtek és Herczeg György az U18-as korosztályban 80,44 méteres új korosztályos rekordot dobott a 700 grammos szerrel. A felnőtteknél a 20 éves Járvás Máté nyújtott kiemelkedőt, aki 77,58 méteres egyéni csúccsal győzött.