Vágólapra másolva!
Székelyföldön jártak a birkózó Lőrincz testvérek. A tokiói olimpiai bajnok Tamás, és ezüstérmes Viktor először utaztak Erdélybe, ahol egy medvekalandban is részük volt.

Élménybeszámolókat tartott Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor. Az erdélyi településeken a központi téma természetesen a tokiói olimpia volt.

A testvérek szerint a székelyek kitettek magukért, és sok szeretetet kaptak Erdélyben

– írja a Ripost.

„Már-már megható volt, hogy mennyire körül rajongtak minket„ – mondta az olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Tamás. „Jó volt látni azt a tisztaságot és őszinteséget, ami belőlük áradt. Feledhetetlen élménybeszámoló-sorozaton vagyunk túl."

A Lőrincz testvérek a háromnapos villámturné során Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen is megfordultak, de találkoztak a Román Birkózó Szövetség vezetőivel is.

Hatalmas medve ijesztett rá a birkózó Lőrincz testvérekre Forrás: Róth Tamás

„A legdurvább a medvekaland volt" – mesélte Tamás.

„Erdélyi vendéglátóink ugyanis meginvitáltak egy medvelesre, amely lényegében egy plexifalú ház volt. Amikor megközelítettük a házat,

A testvérpár a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok rendezvénysorozatán is részt vett, rengeteg aláírást kiosztott. Marosvásárhelyen szintén találkoztak a szurkolókkal, valamint az erdélyi városok birkózópalántáival. A jó hangulatú találkozón kiderült, a helyiek nem csupán szurkoltak, hanem imádkoztak is a sikerükért. A két magyar birkózó talán először szembesült azzal, hogy szülőhelyüktől csaknem 700 kilométerre magyarul beszélő és érző emberek ezrei szorítottak értük. Lőrincz Tamás a 77 kilogrammosok súlycsoportjában nyert a tokiói olimpián, míg testvére, Viktor a 87 kilósok között szerzett ezüstérmet.