Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Lehet, hogy Milák Kristófnak ki kell hagynia a rövidpályás úszó-vb-t

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.31., úszás, Milák Kristóf, döntő, 100m, 100 méter
Tokió, 2021. július 31. A későbbi második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Edzője, Virth Balázs szerint egyelőre kérdőjeles az olimpiai bajnok Milák Kristóf szereplése a december 16-21. között sorra kerülő Abu-Dzabi-i rövidpályás úszóvilágbajnokságon.

A 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a november közepén másodszor is megfertőződött a koronavírussal. Ezúttal ugyan sokkal gyorsabban felépült, mint tette azt majd egy évvel ezelőtt, amikor támadta meg a betegség, edzője, Virth Balázs szerint azonban így "mindent kezdhetnek előlről".

"Hathetes munka volt Kristófban a kazanyi Európa-bajnokság előtt, vagyis oda sem érkeztünk csúcsformában, de úgy gondoltuk, edzésnek is kiváló lesz a verseny. Tudtuk, hogy utána jön az országos bajnokság Kaposváron, két hét edzőtábor Hódmezővásárhelyen, úgy számoltunk, hogy ezzel jól fel is készülünk a decemberi rövid pályás világbajnokságra. Csakhogy közbeszólt a koronavírus-fertőzés, mert mire elérünk odáig, hogy Kristóf teljes intenzitású munkát végez, rajtol a vébé Abu-Dzabiban" - mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Virth Balázs.

Milák Kristóf nagyon szeretett volna rajthoz állni a vb-n Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szakember elmondta, hogy Milák alapos kivizsgáláson vett részt, az eredményei megfelelőek voltak, de csak fokozatosan kaphatja a terhelést, így a neve egyelőre kérdőjellel szerepel a világbajnokságra utazó csapatban.

Ugyanezt mondta el Sós Csaba szövetségi kapitány is, aki szerint azonban így is erős magyar küldöttség utazik a világversenyre, melyet várhatóan kihagynak a kínaiak, a japánok, és Ausztráliát is csak két versenyző fogja képviselni.

Mindent egy helyen az Eb-ről