Sejtelmesen nyilatkozott olimpiai bajnok testvéréről a birkózó Lőrincz Viktor

LŐRINCZ Tamás; KOZMA István; LŐRINCZ Viktor Budapest, 2021. augusztus 11.
Lőrincz Tamás, a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának olimpiai bajnoka (b) és testvére, Lőrincz Viktor, a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának ez
Lőrincz Tamás, a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának olimpiai bajnoka (b) és testvére, Lőrincz Viktor, a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának ezüstérmese a tokiói olimpia magyar birkózó hőseinek köszöntésén
Vágólapra másolva!
Lőrincz Viktor annak kapcsán nyilatkozott a Reggeli Startban, hogy mégis folytatja a versenyzést. Az olimpia ezüstérme után még arról beszélt, hogy egyelőre a pihenésre koncentrál, a továbbiakról később gondolkodik. A mostani beszélgetésben szóba került a Tokióban olimpiai aranyat nyert testvére, Tamás is, akiről sejtelmesen nyilatkozott a Budapesti Honvéd birkózója.

„Végigkísértük egymás útját" – kezdte a jól megszokott módon Lőrincz Viktor, amikor testvéréről kérdezik, ám ezután váratlan fordulatot vett a beszélgetés a DIGI Sport napindító műsorában:

„Ő mindenáron szeretne az edzőm lenni, de én nagyon nem szeretném, mert kitalálhatjátok, hogy kinek kellene a legtöbbet pluszba dolgozni.

A szőnyeg mellett maradjon, és onnan mondja el az utasításait, az nekem bőven elég lesz. Azért sajnálom, hogy intenzíven nem lesz ott velem, de nála is vannak pillanatok, amikor még mindig lejön birkózni, sőt, elárulom, hogy ő sokkal hamarabb lement az edzőterembe az olimpia után, és beállt a fiatalok közé. Nála azt hittem, hogy ez hónapokba fog telni, és két héttel az olimpia után már gyűrte a fiatalokat a vb előtt.

Lőrincz Tamás, a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának olimpiai bajnoka (b) és testvére, Lőrincz Viktor, a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának ezüstérmese a tokiói olimpia magyar birkózó hőseinek köszöntésén Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Senki nevében nem akarok nyilatkozni, csak a kész tényeket tudom elmondani, hogy meglepő módon nagyon hamar leugrott a terembe. Nem voltam ott, csak a szövetségi kapitánytól hallottam, hogy elég nagy lelkesedéssel és elánnal ugrott bele a munkába. Erről őt kell majd megkérdezni, viszont jó volt látni, hogy nem hátradőlt az olimpiai bajnoki cím után, hanem itt volt egy vb az év végén, és ment le segíteni a fiataloknak, akik elég jól is szerepeltek."

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.