Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kitilhatják az uszodákból az összevert és szexuálisan zaklatott Szilágyi Liliána apját

Úszás Vizes VB, FINA2017 , 4x100 méter vegyesváltó, Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna
Szilágyi Liliána megrendítő vallomást tett édesapjáról
Vágólapra másolva!
Büntetőfeljelentés és eltiltás is várhat Szilágyi Liliána édesapjára, az ügyvédként dolgozó Szilágyi Zoltánra. Az Eb-ezüstérmes úszó Liliána egy hete egy megrázó vallomással árulta el, hogyan bántalmazta őt és az édesanyját éveken keresztül az édesapja, akit a Blikk információi szerint könnyen lehet, hogy száműzni fognak az uszodákból.

Szilágyi Liliána vallomása után a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jelezte, a lehető leggyorsabban nekilát a vizsgálatnak, szerdán felállított egy illetékes bizottságot. A testület elnöke dr. Papp Gábor ügyvéd, tagjai dr. Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint dr. Tornyossy Mónika igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus.

Szilágyi Liliána megrendítő vallomást tett édesapjáról Fotó: Mudra László - Origo

Szilágyi Liliána elárulta, hogyan verte őt és az édesanyját éveken keresztül Szilágyi Zoltán, akiről a válóperes eljárás során a bíróság megjegyezte, kétséges a gyereknevelésre való alkalmassága. Így viszont nyilvánvaló, milyen komoly kockázattal jár, hogy Szilágyi Zoltán a Stamina TK úszóinál szakosztályelnök, illetve edzősködik. A Blikk információ szerint a MÚSZ az ügynek ezt a szálát is mérlegeli, így könnyen várhat eltiltás a férfira, akit száműzhetnek a versenyekről, az uszodákból.

Wladár Sándor a döntés kapcsán kijelentette, hogy az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok
Szilágyi Liliána által megfogalmazott, az édesapjával, Szilágyi Zoltánnal kapcsolatos vádak súlya kívánta meg két tekintélyes büntetőjogász bevonását. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta: a szövetség elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatott vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem.

A bizottság már meg is tartotta alakuló ülését, és hamarosan a meghallgatások is elkezdődnek.

Mindent egy helyen az Eb-ről