A négyszeres világbajnok nem tud rajthoz állni a terepkerékpár-vb-n

WIELRENNEN CYCLISME VELDRIJDEN CYCLO-CROSS DENDERMONDE MANNEN ME Horizontal
Dutch Mathieu Van Der Poel crosses the finish line at the men's elite race at the Cyclocross World Cup cyclocross event in Dendermonde, Belgium, Sunday 26 December 2021, the eleventh stage (out of 16) in the World Cup of the 2021-2022 season. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A szakágban négyszeres világbajnok holland Mathieu van der Poel hátfájdalmai miatt nem indul január végén a terepkerékpár-világbajnokságon, így az egyesült államokbeli Fayetteville-ben nem lesz módja ismét megvédeni a címét.

Van der Poel tavaly év közepe óta bajlódik egyik csigolyaközi porckorongjával, késve kapcsolódott be a szezonba, majd novemberben edzésen szenvedett térdsérülést, ami után ismét kényszerpihenőt tartott. Másfél hete visszatért ugyan a versenypályára, de hátfájdalma kiújult.

A 26 éves, 2015-ben, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben vb-aranyérmes van der Poel sajnálatát fejezte ki, hogy megszakítás nélkül a tizenegyedik vb-n már nem áll módjában részt venni, annak ellenére, hogy a rehabilitációs foglalkozásokon minden tőle telhetőt elkövetett a felépüléséért.

Hozzátette: mindez nagy csalódás számára, de esetében most csak a pihenés jelenti az egyetlen megoldást.

A világbajnokságon biztos, hogy ott lesz a női mezőnyben az Eb- és U23-as vb-ezüstérmes, az októberben a belgiumi Overijse-ben világkupafutamot is nyerő Vas Kata Blanka.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!