Vágólapra másolva!
Minél több részlet derül ki a Tour de France- és Giro d'Italia-győztes Egan Bernal balesetéről, annál nagyobb csodának tűnik, hogy egyáltalán túlélte a történteket.

A brit Ineos 25 éves kolumbiai sztárja csapatával hazájában edzőtáborozott, amikor Bogota külvárosában nagy sebességgel nekiment egy, az út szélén álló, de a sáv egy jó részét így is elfoglaló buszba. Azóta már tudjuk, hogy a "nagy sebességgel" azt jelenti, hogy a kétszeres Grand Tour-győztes Bernal 65 km/h-val száguldott, amikor a baleset történt. Ezen a felvételen látható az ütközés pillanata - vérfagyasztó:

A találkozás erejét jól jelzi, hogy a buszban is komoly sérülés keletkezett, miközben Bernal több millió forintot érő csúcstechnológiás Pinarello kerékpárja szó szerint kettétört.

A sportolót többször is meg kellett műteni - fején, nyakán, gerincén többek között - egy bogotai kórházban; ő maga azt mondta, hogy 95 százalék volt az esélye, hogy soha több nem fog tudni járni. Ehhez képest hétfőn már saját lábán hagyhatta el a kórházat, és ha jól halad a rehabilitációja, talán még idén láthatjuk versenyezni is.