Megszólalt Liu Shaolin Sándor az elvett olimpiai aranya után

LIU Shaolin Sándor
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor célba ér a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjét hiába nyerte meg Liu Shaolin Sándor, végül kizárták és elvették az olimpiai bajnoki címét. A botrányos finálé után a 2018-as téli olimpián az 5000 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok versenyző a közösségi oldalán üzent a szurkolóknak és elképesztő sportemberi nagyságról tett tanubizonyságot, ugyanis gratulált a győztes Zsen Ce-vejnek is.

Liu Shaolin Sándor az 1000 méteres döntőben ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.

"A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam olyan eredményt elérni, amilyet mindannyian akartatok. Nehéz nap volt, és mindent beleadtam, amit tudtam, semmit sem tehettem volna másként" - írta Liu Shaolin Sándor az Instagram-oldalán.

Liu Shaolin Sándor várja az eredményt a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A short track gyönyörű sport, és én szeretem. Gratulálok a barátomnak, Zsen Ce-vejnek.

Szeretlek mindannyiótokat és tovább fogok küzdeni, így nektek csak szurkolnotok kell nekem.

Szeretlek titeket."

Miután Liu Shaolin Sándort kizárták, testvére, Liu Shaoang bronzérmes lett, amivel a téli olimpiák történetének első egyéni magyar dobogósa lett.