Elutasították a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók óvását

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, 1000 m, 2022.02.07., Téli Olimpia 2022, Peking, elődöntő
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kedden elutasították a magyarok óvását, így rövidpályás gyorskorcsolyában nem változott a férfi 1000 méteres döntő végeredménye a pekingi téli olimpián, azaz a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort kizárták, míg Liu Shaoang a kínai Zsen Ce-vej és Li Ven-lung mögött bronzérmes lett.

A döntésről Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere tájékoztatott, miután megkapta az ügyben eljáró bizottság döntését.

A sportvezető elmondása szerint a döntőbíró jelezte, visszanézték a vitatott eseteket, de ugyanarra hivatkozva utasították el az óvást, ami alapján hétfőn kizárták Liu Shaolint. A zsűri szerint a magyar versenyző kétszer is szabálytalankodott a hétfői fináléban, ezért sárga lapot kapott, azaz nemcsak a fináléból, hanem a teljes 1000 méteres versenyből diszkvalifikálták.

Liu Shaolin Sándor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntőjében a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

- tette hozzá Bánhidi, akit

nem lepett meg a döntés, mert az szerinte lavinát indítana el,

ugyanakkor abban bízik, hogy az óvás hatására talán később, hasonlóan nehéz szituációban majd eszébe jut a bíróknak, hogy a magyar csapat a végsőkig harcol az igazságért és a versenyzőiért.