Visszatér a jégre Liu Shaolin Sándor exbarátnője

Sskate Horizontal
Britain's Elise Christie falls during the women's 1,000m short track speed skating heat event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 20, 2018. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A skót Elise Christie decemberben jelentette be visszavonulását, most úgy tűnik, mégis készülne a 2026-os olimpiára.

Miután sérülések és egyéb hátráltató tényezők miatt nem jutott ki a pekingi téli olimpiára, még decemberben bejelentette visszavonulását a britek rövidpályás gyorskorcsolyázója, Elise Christie. A korábbi világ- és Európa-bajnok sportoló három olimpián vett részt, de 2014-ben és 2018-ban is esések és kizárások miatt lemaradt az érmekről.

Elise Christie 2018-ban az 1000 méteres versenyen bukott Forrás: AFP/Mladen Antonov

Christie a BBC-nél szakértett a pekingi versenyek alatt, közben pedig az az érzés fogta el, hogy mindent meg kell tennie, hogy ott lehessen a 2026-os olimpián. A skót versenyző azt is elmondta, hogy a rövidebb távokat, azaz az 500 és az 1000 métert veszi majd célba.

Christie korábban sokszor volt sérült, de vallott mentális nehézségeiről is. Eredetileg az edzősködésre próbált fókuszálni, de úgy döntött, versenyzőként és edzőként is ott lenne a következő olimpián, abban az esetben, ha ehhez sikerül előteremteni a megfelelő anyagi feltételeket.

A visszavonulása után Christie máris új elfoglaltságot talált, elkezdett elektromos rollerrel versenyezni, de úgy tűnik, mellette elkezdi a felkészülést a gyorskorcsolyás visszatérésre is.