Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás és Viktor voltak a Palikék Világa by Manna Futtában című műsorának vendégei. Az olimpiai bajnok és ezüstérmes birkózó mesélt különleges kapcsolatukról, a legutóbbi olimpiáról, pályájuk nehézségeiről, és a közelgő birkózó Európa-bajnokságról is. A testvérek elmondták, hogy pályájuk elején nehezen szokták meg a sporthoz kapcsolódó szigorú szabályokhoz kapcsolódó életvitelt, de nagyon sokat adott számukra, hogy ezt az egészet együtt élték meg.

„Jó testvérek vagyunk, de néha teljesen máshogy látunk sok mindent. Ez sokszor pozitív, de sok esetben vannak emiatt súrlódások. Ő sokszor a fehéret is feketén látja szerintem... Minden egyes nap, nulla-huszonnégyben, mindig mindenhol együtt, abban vannak feszültségek, de sokkal több pozitívumot hozott ez a dolog" – mondta Lőrincz Tamás a Palikék Világa by Manna legutóbbi műsorában.

A fivérek arról is beszéltek, hogy milyen nagy hatással vannak egymásra a mérkőzéseik eredményei. Az olimpián Viktor döntőbe jutásért vívott meccse volt előbb, Tamás ezért elbújva készült saját a döntőjére.

„Amikor neki volt a döntőbe jutás, én akkor már a döntőmre melegítettem. Semmiképp nem akartam nézni, hiszen azért csak ott álltam életem legfontosabb mérkőzése előtt, másodjára, nem akartam, hogy bármilyen érzelmi hullámot kiváltson belőlem. Ha nyer, akkor ne szabaduljak fel, hiszen fókuszban kell maradnom, arról nem is beszélve, ha nem nyerne, akkor lehet, hogy annyira megviselt volna, hogy nem tudnék száz százalékosan koncentrálni.

Próbáltam úgy bemelegíteni, hogy nem néztem a meccset, bujkáltam, a wc-ben melegítettem, nem néztek hülyének amúgy, rohangáltam a paravánok mögött de hát szerencséjére tényleg megcsinálta, és döntős lett. Így volt fél óra, amikor mindketten olimpiai döntősök voltunk, az nekem is óriási, nem is azt mondom, hogy erőt adott, de rólam is lement egy teher, hogy végre, a riói kudarc és az óriási csalódás után megvan neki is a biztos érem, és én is teljesen megnyugodtam" – emlékezett vissza Tamás, aki testvére döntőjét megelőző éjszaka idegesebb volt, mint sajátja előtt.

A testvérek egyetértettek abban, hogy megérte az elmúlt évek kemény munkája.

– magyarázta Viktor, akinek testvére úgy érzi, hogy állandó fogyásai miatt számára nehezebb volt ez az út, de még így is úgy gondolja, minden pillanata megérte.

Hétfőn kezdődik a birkózó Európa-bajnokság a BOK Csarnokban Forrás: Manna Futtában

„Mondja ő, hogy megérte, aki soha életében nem fogyott egy kilót sem, míg én 10 éven keresztül minden verseny előtt 8-10 kilót fogytam, de így is megérte... Hogy tudtam haragudni azokra, aki úgy tudtak eredményesek lenni, hogy nem kellett ekkora súlyt fogyniuk! Nyilván ezt én választottam, és nekem alakult a versenyzésem mindig így, de ez egy külön küzdelem volt" – tette hozzá Tamás.

A sportolók arról is meséltek Paliknak, hogy gyermekeik követik-e majd őket a pályán. Viktor úgy gondolja, nem biztos, hogy a gyerekének szeretne egy ilyen nehéz életpályát, rábízza a döntést, amivel Tamás is egyet ért. Bár a fia Lőrincz Mártonról, az 1936-os berlini olimpia birkózó olimpiai bajnokáról kapta a nevét, nem szeretne rá erőltetni semmit.