A birkózó Lőrincz Viktor elmondta, mit tervez a párizsi olimpián

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, birkózás, Lőrincz Viktor, férfi kötöttfogás, 87 kg, 2021.08.03, elődöntő, NYERT
Tokió, 2021. augusztus 3. Lőrincz Viktor, miután győzőtt az egyiptomi Mohamed Metwally ellen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A visszavonulást egyelőre nem jelentette be hivatalosan, de a párizsi játékokon már biztosan nem versenyez Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózó.

A 31 éves sportoló hétfőn a Sportrádió hazafutás című műsorában beszélt arról, hogy a jövőben elsősorban edzői feladataira fog koncentrálni, trénerként nemrég az U23-as birkózó Európa-bajnokságon debütált.

Hozzátette, a párizsi olimpián már nem birkózóként, hanem edzőként szeretne részt venni.

Lőrincz Viktor edzőként bizonyítana Párizsban Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Birkózók Szövetsége, illetve a sportoló ugyanakkor jelezte, szavai nem erősítették meg visszavonulását.

Lőrincz Viktor - aki karrierje során Európa-bajnoki címet, valamint világbajnoki ezüstöt és bronzot is nyert - a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportban lett második a japán fővárosban, testvére, Tamás a 77 kilogrammosok között aranyérmet nyert.