Vágólapra másolva!
Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó a felkészülési időszak nehézségei miatt nemcsak az áprilisi országos bajnokságon, hanem még a júniusi, budapesti világbajnokságon sem vár magától csúcsformát.

A 25 éves sportoló az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta: a közelmúltban többször megbetegedett, volt koronavírusos, majd influenzás, illetve nyaksérüléssel is bajlódott.

"Így összességében ebben az évben nagyjából annyit edzettem, mint amennyit nem edzettem, szóval mondjuk úgy, hogy másfél hónapot teljesen ki kellett hagynom. Ezért elég nagy a mínusz" - mondta.

Kenderesi Tamás a sok kihagyás miatt még a budapesti vb-n sem vár magától csúcsformát Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette, egyelőre ott tartanak, hogy fokozatosan próbálják visszaépíteni a formáját, ami most nem túl jó, és úgy néz ki, hogy nem mostanában kerül csúcsformába. Kiemelte: az országos bajnokság, illetve várhatóan még a világbajnokság sem azt fogja tükrözni, amire valóban képes.

"Nagyon szeretnék pedig csúcsformában lenni, mert ez a második lehetőségem arra, hogy magyar közönség előtt versenyezzek, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy én akkora nagy meglepetést tudnék okozni.

Ez mondjuk még változhat is, hiszen van időnk addig, csak most jelen állás szerint ezt gondolom" - közölte. Hozzátette: nagyjából akkor szokott a mostanihoz hasonló formában lenni, amikor a nyári fő verseny után visszatér a másfél hónapos pihenőből.

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a tokiói nyári olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

- jelentette ki.

Idén az ob-t felkészülési állomásnak tekinti, az pedig képlékeny, hogy rajthoz áll-e a Mare Nostrum-sorozat franciaországi, spanyolországi és monacói versenyein.

"Az augusztusi Európa-bajnokság lesz talán idén az első olyan versenyem, ahol majd körvonalazódik az a forma, az a teljesítmény, amit képes vagyok kihozni magamból" - nyilatkozta.