Vágólapra másolva!
Közel 700 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén a karatésok országos bajnokságát, melyen a nyári Világjátékokra készülő Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is magabiztosan győzött.

Szombaton és vasárnap 60 klub közel 700 versenyzőjének részvételével rendezték meg az idei WKF Karate Magyar Bajnokságot - derült ki a Magyar Karate Szakszövetség közleményéből.

A legrangosabb magyar versenyen a gyermektől a mastersekig számos korcsoportban léptek tatamira a karatésok, és a para-karatésok is bemutatták tudásukat. Az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában lebonyolított viadalon egyaránt megnyerte kategóriáját a júliusi Világjátékokra kvalifikációt szerzett két magyar karatés: a sokszoros Eb- és vb-érmes Tadissi Martial és a tavalyi tokiói olimpián sporttörténelmi bronzérmet nyert Hárspataki Gábor.

Hárspataki remekül küzdött Forrás: Balogh David/Balogh_David

A felnőtteknél megvédte magyar bajnoki címét a formagyakorlatban itthon évek óta szinte legyőzhetetlen Nagy Botond és Sterck Laura. Küzdelemben Tadissi Martial és Hárspataki Gábor mellett a korábbi korosztályos Európa-bajnok Ilankovic Aleksandra és a fiatal Pap Dorottya tudott ismételni –

utóbbiak ráadásul diadalmaskodtak az U21-esek között is.

Élete első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte Szabó Marcell, György Dániel, Gyimesi Balázs, valamint a 2020-as budapesti korosztályos Eb-n egyaránt győztes Jakubovics Dalma és Baranyi Zsófia. Közülük Szabó és Baranyi szintén megnyerte súlycsoportjában a 21 éven aluliak küzdelmeit is. Holló Evelin pályafutása során másodszor állhatott fel a dobogó tetejére felnőtt mb-n.

A hölgyek meccsein is heves küzdelem zajlott Forrás: Balogh David/Balogh_David

Az újpesti eseményen lassan hagyományosnak mondható módon para-karatésok is szerepeltek: többek között aranyérmet szerzett a tavaly világ- és Európa-bajnoki címet nyert Kákosy Olívia és a korábbi vb- és Eb-érmes Csatári János.

A para-karatésok is szépen szerepeltek Forrás: --Magyar Karate Szakszövetség

Az egyesületek éremtáblázatán szombaton a fiatalabb korosztályokban UTE, MTK, Budaörs volt a sorrend. Vasárnap a kadet, junior, U21, felnőtt, masters és para-karate kategóriákban az MTK volt a legeredményesebb, megelőzve az UTE-t, míg az éremtáblázat harmadik helyén a KSI végzett.

A magyar bajnokság kvalifikációs verseny volt a felnőtteknek a májusi Európa-bajnokságra, míg a kadet, junior és U21-es korosztályoknak az őszi világbajnokságra.

WKF Karate Magyar Bajnokság, a felnőtt aranyérmesek:

Formagyakorlat:

Férfiak: 1. Nagy Botond (UTE)

Nők: 1. Sterck Laura (MTK)

Női csapat: 1. Gastroyal

Küzdelem:

Férfiak:
60 kg: 1. Szabó Marcell (KSI)

67 kg: 1. Tadissi Martial (UTE)
75 kg: 1. Hárspataki Gábor (MTK)
84 kg: 1. György Dániel (TVSC)
+84 kg: 1. Gyimesi Balázs (KSI)
Férfi csapat: 1. MTK
Nők:
50 kg: 1. Jakubovics Dalma (MTK)
55 kg: 1. Baranyi Zsófia (MTK)

61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra (MTK)

68 kg: 1. Holló Evelin (UTE)

+68 kg: 1. Pap Dorottya (UTE)
Női csapat: 1. MTK