Vágólapra másolva!
Lévai Zoltán ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában, Losonczi Dávid pedig bronzérmes lett a 87 kilogrammosok között.

A BHSE 26 éves sportolója szombaton öt mérkőzést vívott meg győztesen és jutott döntőbe. Ott a tokiói olimpia ezüstérmesével, a kirgiz Akzsol Mahmudovval csapott össze és 8-0-s technikai tussal kikapott.

Lévai Zoltán ezüstérmet nyert a világbajnokságon Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic

A tavaly szívizomgyulladás miatt hosszú hónapokat kihagyó kötöttfogású karrierje második érmét nyerte felnőtt világversenyen a 2020 februárjában szerzett Európa-bajnoki ezüstje után.

Losonczi Dávid szombaton nagyszerűen birkózott, román, dél-koreai és kazah rivális legyőzésével jutott négy közé, ahol a címvédő szerbiai Zurabi Datunashvilitől kapott ki nagy csata végén. Vasárnapi helyosztóján a 2019-ben 77 kilóban vb-második svéd Alex Kessidisszel csapott össze és nyert 6-2-re pontozással.

Az ESMTK-KIMBA felnőtt világversenyen újonc sportolója karrierje eddigi legnagyobb sikerét ért el, egyúttal a magyar csapat második dobogós helyét szerezte meg a szerb fővárosban.