Vágólapra másolva!
A Magyar Torna Szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy életének 89. évében meghalt Bodó Andrea, olimpiai bajnok tornász.

Bodó Andrea a Budapesti Honvéd, illetve a Budapesti Vörös Meteor tornászaként 1952-től 1956-ig szerepelt a magyar válogatottban.

Két olimpián vett részt, a magyar női tornászcsapattal összesen négy olimpiai érmet nyert.

Az 1956-os melbourne-i olimpián a Bodó Andrea, Keleti Ágnes, Kertész Alíz, Korondi Margit, Köteles Erzsébet, Tass Olga összeállítású kéziszer csapat tagjaként nyert olimpiai bajnoki címet.

Az olimpia után nem tért haza, az Amerikai Egyesült Államokban telepedett le. A melbourne-i olimpia után részt vett a Sports Illustrated által szervezett amerikai bemutató körúton, és San Franciscóban telepedett le.

Kertész Alice, Köteles Erzsébet, Keleti Ágnes, Bodó Andrea és Tass Olga (b-j), az 1956-os melbourne-i olimpián aranyérmes női tornász kéziszer-csapat öt tagja a Magyar Tornasportért díjjal Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tisztséget vállalt az amerikai torna szövetségben, majd tagja lett a FIG RG Bizottságnak. Los Angelesben és Barcelonában az olimpiai versenyek technikai igazgatói tisztét töltötte be.

Nyugdíjas éveiben gyakran látogatott haza és figyelemmel kísérte a magyar tornászok nemzetközi szereplését. Egykori klubja a Bp. Honvéd örökös bajnoki címmel tüntette ki.