Világbajnokkal erősítettek a gödöllői úszók

Bernek Péter
Bernek Péter, Késely Ajna új edzője 2021 szeptember 22-én
Vágólapra másolva!
A jövőben a rövidpályás világ- és Európa-bajnok Bernek Péter is segíteni fogja a nem régiben alakult Gödöllői EAC úszószakosztályának munkáját.

A 30 éves, akítv pályafutását a 2021-es tokiói olimpia után befejező Bernek Péter volt Európa-bajnoki bronzérmes 50-es medencében, valamint világ- és Európa-bajnok a 25-ös medencében. Tokió után edzőnek állt, és azóta a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, valamint kétszeres Eb-ezüstérmes Késely Ajna felkészülését irányítja a BVSC-nél.

Mostantól azonban nem csak a Szőnyi úti uszodában lehet vele találkozni, ugyanis szakmai vezetőként bekapcsolódik a MATE-Gödöllői EAC 2021-ben indult úszószakosztályának munkájába is.

"Szakmai vezető jelleggel veszek részt a munkában, ilyen például az edzésterv összeállítása és technikai részek javítása a versenyző csoportban. Nagyon tetszik ez a rendszer, amit az egyetem csinál, a kettős életpályamodell segíti az élsportolók beilleszkedését és tanulását. Szerintem ez hosszútávon egy jól működő folyamat az egyesület számára" - mondta a helyi egyetem berkein belül működő klub honlapjának nyilatkozva.

A munkavállalás érdekessége, hogy egyféle családi projektként is tekinthetünk rá, hiszen a MATE-GEAC úszószakosztályát Bernek felesége, a korábbi Európa-bajnok úszó, Mutina Ágnes vezeti.