Vágólapra másolva!
A Mandiner információi szerint még nincs teljes megegyezés a Liu testvérek és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség között az olimpiai bajnok testvérpár távozásának részleteiről.

Az interneten több portálon is arról számoltak be, hogy az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang országváltása ingyenes megegyezést hozott, a Mandiner információi szerint azonban még nem született megállapodás a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Liu fivérek között.

Jelen pillanatban is zajlanak az egyeztetések és a pénzügyi kalkuláció a pontos elszámolás érdekében, és a MOKSZ elnöksége a tervek szerint december 20-án ül össze, hogy bejelentést tegyen, amely tisztább képet adhat a távozás körülményeiről.

A Liu testvérek országváltásának pontos részleteit még homály fedi Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az országváltás miatt az olimpiai bajnok testvérpárnak elvileg vissza kellene fizetniük azt az összeget, amelyet a legutóbbi olimpiai ciklusban kaptak felkészülési támogatásként, a MOKSZ-szal kötött versenyzői megállapodás alapján.

A fivérek a tárgyalásokkal szeretnék elérni, hogy ne kelljen tetemes összeget fizetniük, amelynek esetleges elengedéséről még nem született hivatalos döntés.

Úgy tűnik azonban, hogy már most lehet egy vezéráldozata a Liu fivérek országváltásának. A Mandiner információi szerint távozik Telegdy Attila, aki korábban a gyorsasági szakágat, majd a junior gyorsasági szakágat felügyelte a MOKSZ-ban, bár a távozásáról szóló hírt egyelőre nem erősítette meg a szakember.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!