Péni István bronzérmes a kairói Elnök Kupán

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. Péni István, légpuska
Tokió, 2021. július 27. Péni István a légpuskások vegyescsapatának középdöntőjében, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 27-én. A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Péni István bronzérmet nyert Kairóban a sportlövők világkupadöntőjét tavaly felváltó Elnök Kupán a férfiak légpuska versenyszámában.

Kissné Oroszi Edit tanítványa az alapversenyből 627,4 körrel hetedikként jutott tovább. A nyolc között csoportjában a későbbi győztes indiai lövő mögött a második helyen zárva lépett tovább a négy közé. A háromszoros Európa-bajnok az elődöntőben végig kiélezett mérkőzésen minimális, 16-14-es vereséget szenvedett az olasz Danilo Dennis Sollazzótól, így harmadik helyen végzett a 10 méteres számban.

Többnyire vezettem az olasz előtt, és jól ment, de végül szoros meccsben kikaptam. Annak tudatában viszont, hogy egész múlt héten lázasan feküdtem otthon és még mindig nem vagyok jól, kifejezetten jól sikerült ez a szereplés" - idézte a hazai szövetség közleménye a 25 éves sportolót.

Péni István bronzérmes lett Kairóban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szombaton a nők 25 méteres pisztoly versenyszámának fináléjában Major Veronika, míg a férfiak 50 méter három testhelyzetű puskás versenyének nyolcas döntőjében Pekler Zalán lesz érdekelt.

Az Elnök Kupán az olimpiai egyéni számok szerepelnek, és minden győztes 15 ezer eurót kap, illetve az év sportlövőjének járó elismerést is elnyeri.

Világranglistás helyezése alapján öt magyar vesz részt a 792 ezer euró (322 millió forint) összdíjazású, szombaton záruló viadalon.