Vágólapra másolva!
Holtan jött világra az olimpiai bajnok sportoló, Gian Simmen kislánya. Döbbenetes nyíltsággal beszélt a tragédia részleteiről a legendás hódeszkás.

A Naganóban elért téli olimpiai bajnoki címe 25. évfordulója alkalmából terjedelmes interjút adott pályafutásáról és magánéletéről Gian Simmen. A svájciak legendás hódeszkása többek között eddigi 45 éve legnagyobb traumájáról is sokkoló nyíltsággal beszélt - írja a Bors.

A négy olimpián szerepelt sportembernek négy fia született, és egy kislánya is – aki holtan jött a világra.

Gian Simmen szörnyű tragédiát élt át Forrás: facebook.com/simmengian/

"Petrának (Simmen felesége – a szerző) több vetélése is volt. Különösen kétezer-tíz volt borzalmas. A feleségem a terhessége kilencedik hónapjában járt, amikor a barátaink esküvőjén vettünk részt. Egyszer csak azt mondta: 'Valami nem stimmel, már nem érzem a babát'. Egyenesen kórházba mentünk. Az orvosok azt javasolták, hogy ha akarunk még gyereket, tanácsos természetes úton megszülni a babát. Ezért

Óriási a szakadék, amibe beleesel" – emlékezett vissza Gian Simmen az embert próbáló szörnyűségre.

Sőt, azt is elárulta, hogy az akkor már

néhány éves fiuk, Niculin is a karjába vette a picit, megsimogathatta és elbúcsúzhatott a kishúgától, akit annyira várt, és aki hite szerint azóta is az őrangyalaként vigyáz rá odaföntről.

Simmen hozzátette, hogy fontosnak tartja nyíltan beszélni erről a témáról. Egyrészt, mert nem lehet tabutéma egy olyan sorscsapás, ami sokkal gyakrabban esik meg, mint gondolnánk. Másrészt, mert gyorsan rá kellett döbbenniük a feleségével: tönkreteszi őket, ha nem dolgozzák fel a traumát, hanem csak azon tépelődnek, miért történt ez velük.