Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban szinte nem telt el úgy nap, hogy a bulvársajtó ne foglalkozott volna az egykori sztárpár, a kolumbiai énekesnő Shakira és a Barcelona korábbi sztárfocistája, Gerard Piqué botrányos szakításával. Ki ne tudná, hogy klipek születtek, életnagyságú voodoo-boszorkányok kerültek elő az elválás kapcsán, amelyből sajnos a gyerekek sem maradtak ki. A sportvilágban - legyen az külföldön, vagy itthon - számos hasonló eset került a címlapokra, még ha olykor azért a Shakira-Piqué párosnál kevésbé hangosra is sikerült a szakítás. Érdekes sztorikból azonban így sincs hiány, ezek közül válogattunk. 1. rész.

Ha valaki híres sportoló lesz, annak számolnia kell azzal a ténnyel, hogy bizony a magánéletét is a nyilvánosság előtt fogja élni, ha akarja, ha nem. Vannak olyan sztárok, akik ezt élvezik is, és életük minden pillanatát kiteregetik a közösségi oldalakon, a sajtóban. Persze akadnak olyanok is, akik próbálnak ettől távol maradni, több-kevesebb sikerrel. Ugyanis azt be kell látni, hogy ha valaki híres, arra kíváncsiak a rajongók, így szinte lehetetlen feladat a családi életük titokban tartása. Főleg, ha válásról, botrányról van szó. Ezekből pedig bőven akad példa a sportvilágban.

Hosszú-Tusup: Az évtized válása

Mi mással is kezdhetnénk, mint a hazai sportélet egyik legjobban felkapott válásával, amely olykor már-már egy magyar szappanoperára hasonlított. Hosszú Katinka és a korábbi edző-férje, Shane Tusup szakítása hónapokig volt téma minden magyarországi portálon, újságban.

Nem túlzás azt állítani, hogy a 2018-as Hosszú-Tusup szakítás itthon az évtized válása volt.

Ekkoriban Hosszú Katinka minden egyes rezdülése, minden fotója, lankadatlanul érdekelte az embereket - a háromszoros olimpiai bajnok úszónő azóta próbál sokkal jobban a háttérben maradni. Nem csoda, hogy a 2018-as év első fele edző-férjével, Shane Tusuppal kapcsolatos válságáról szólt.

A nagy szerelemből csúnya válás lett Forrás: AFP

A kettejük közötti, a nyilvánosság előtt zajló konfliktus májusra mélyült el, amikor a háromszoros olimpiai bajnok úszónő saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a közös munkának és a házasságuknak is vége. Nem sokkal később Katinka félmilliónál is több követővel rendelkező közösségi oldala eltűnt a Facebookról, majd Tusup nyílt levélben azt állította, hogy felesége kétszer is megcsalta. Ugyanakkor az is köztudott, hogy Hosszú Katinkának inkább Tusup agresszív viselkedéséből lett elege.

Másnap a sportolónő Instagramján azt írta, hogy Facebook-oldalát az adminjogokkal rendelkező Tusup törölte.

Shane Tusup viszont teljesen passzívvá vált, május végén kiadott nyílt levele után sokáig semmit nem posztolt. Válóperük szeptemberben kezdődött, amely a majdnem kétmilliárd forintos közös vagyon miatt nem volt egyszerű történet. Bár még a szakértők is arra tippeltek, hogy a házasság viharos befejezése és Tusup Amerikába távozása után hosszadalmas válási procedúráról lesz szó,

a felek mégis megegyeztek fél év után. A hírek szerint ez többek között annak is köszönhető, hogy az úszónő végül nagylelkűen osztozkodott.

Tusup azóta is gyakran szereplője a hazai bulvármédiának - többek között a színésznő, Szabó Zsófival is együtt volt, majd ennek a kapcsolatnak is az edző agresszív viselkedése miatt lett vége -, míg Hosszú Katinka azóta hozzáment Gelencsér Mátéhoz és az úszást már a háttérbe szorította.

Dzsudzsák és Zimány: Se veled, se nélküled

Nem Hosszú Katinka és Shane Tusup viharos válása volt az egyetlen, amely bombaként robbant a hazai sportvilágban. Ha létezik olyan focista, akivel gyakorlatilag mindegy is, mi történik, elég leírni a nevét, máris tízezrek olvassák, az Dzsudzsák Balázs. Így nem csoda, hogy a DVSC magyar válogatottsági rekorderének a magánéletére is sokan kíváncsiak. Nem volt ez másképp Zimány Linda esetében sem.

Az egykori sztárpár kapcsolata még 2010 decemberében kezdődött, amikor Dzsudzsák a PSV Eindhovenben játszott és nagy sztár volt Hollandiában. A modell és a focista először tíz hónapig volt együtt, de

a játékos barátai szerint már régóta nem működött igazán jól ez a nagy „látszat" szerelem. Ám itt még nem volt vége a sztorinak.

Később kiderült, újra egy párt alkotnak, és a legnagyobb szerelemben élnek, ám kapcsolatukat szerették volna titokban tartani.

Dzsudzsák Balázs és Zimány Linda kapcsolata is véget ért Forrás: story4.sajtoklub.tv

A sztárpár korábban többször is szakított egymással,

végül mindig kibékültek, ezért is lehetett azt gondolni még 2014-ben is, hogy bár vannak hullámvölgyek a kapcsolatukban, együtt vannak, még ha nem is verik azt nagydobra.

Végül Vörösbaranyi József, az akkor már a Dinamo Moszkvában focizó Dzsudzsák Balázs menedzsere öntött tiszta vizet a pohárba a Blikk kérdésére.

"Már egy éve nincsenek együtt Lindával. Egyáltalán

– mondta akkor határozottan Vörösbaranyi József.

A hírek szerint akkor romolhatott meg a pár kapcsolata igazán, amikor Dzsudzsák az orosz Anzsi Mahacskala együtteséhez igazolt. Zimány Linda követte szerelmét Moszkvába, ahol végül nagyon egyedül érezte magát. Érdekesség, hogy a Loki játékosát a szintén modell Palvin Barbarával is összeboronálták már, de végül ez a szál elcsendesedett, azóta pedig nem sokat hallani Dzsudzsák nőügyeiről.

Michael Jordan igazi virtuóz volt az ágyban is, a házassága bánta

Természetesen külföldön is akadnak olyan sportolók, akiknek a viharos kapcsolatuk címlapra került, akár hosszú hónapokra is beszédtémát szolgáltatott a rajongók számára.

A Chicago Bull és az NBA valaha volt egyik legnagyobb legendája, Michael Jordan sem maradt ki anno a "jóból." Az amerikai sportélet legdrágább válása Michael Jordanhez fűződik.

A Chicago Bulls ikonja 2006-ban 17 év házasság után intett búcsút Juanita Vanoynak, aki 168 millió dollárt (51,1 milliárd Ft) kapott a válás során.

"Pontosan egyéves vita után egyeztek meg – tudatta a brit The Timesszal egy bírósági alkalmazott. – Házassági szerződésükben az állt, hogy válás esetén a feleséget illeti meg a vagyon fele."

Jordanék nyomatékkal kérték a sajtót, hogy igyekezzenek tiszteletben tartani a nehéz napokat átélő família magánszféráját, ám ez természetesen nem sikerült, és számos szaftos sztori került napvilágra Jordanről.

Jordan a nők terén mindenevőnek bizonyult a lapok szerint. Ázsiai, fehér bőrű vagy fekete, szőke hajú vagy vörös, sztriptíztáncosnő, pornósztár vagy diáklány: a sztárnak egyre ment. A mennyiség olykor a minőség rovására is ment, amikor a Wizards idegenben játszott,

rendre két, olykor három nő várta a csapatkapitányt a szállodaszobában.

Michael Jordan és exfelesége, Juanita Forrás: AFP/Stan Honda

Az Origo egy korábbi cikkében írtunk róla, hogy

a legendás játékos az orális szexet részesíti előnyben. Étvágya kimeríthetetlen volt.

Az egyik alkalmi barátnő - civilben sztriptíztáncosnő - mesélte, hogy miközben igyekezett kielégíteni Jordant, a zseniális huszonhármas szimultán telefonszexet folytatott. Jordannek a barátok felesége sem jelentett tabut. Volt rá példa, hogy egy partin eltűnt a fürdőszobában az egyik üzleti partnere nejével, miközben a mit sem sejtő férj az ugyancsak gyanútlan Juanitával Martinit kortyolgatott a nappaliban.

Melissa Kellogg, egy akkor huszonhárom éves, Észak-Karolina-i diáklány - aki érdekes módon a nevét is adta a sztorihoz - például így vallott 2000 decemberében lezajlott kalandjukról:

"Esküszöm, hogy senkivel sem volt ilyen jó az ágyban, mint Michaellel."

A pornókirálynő és ex-sztriptíztáncosnő, Kylie Ireland - aki 1993-ban, Denverben jött össze a kosarassal - még Melissánál is hálásabban beszél Jordanről:

Nem csoda, hogy a felesége válni akart.

Mike Tyson: Erőszak, börtön, tragédia

A botrányhős amerikai ökölvívó, Mike Tyson első házassága alig több mint egy évet bírt ki, a színésznő Robin Givenstől 1989-ben vált el. Ez nem is csoda,

Tyson állítólag többször viselkedett erőszakosan, s életveszélyesen megfenyegette kedvesét.

Robin Givens a válási iratokban azt állította, hogy a nyolcvanas évek végén, házasságuk alatt a sportoló „erőszakos volt, és indokolatlan dühkitörései voltak".

Ezt követően is képtelen volt ellenállni a kísértésnek: elkezdett éjszakai bárokba járni, táncoslányokkal ismerkedni. Később nemi erőszak miatt kellett bíróság elé állnia.

1992-ben a 18 éves Desiree Washington megerőszakolása miatt hat év börtönbüntetésre ítélték – jó magaviseletért végül 1995 tavaszán szabadult.

Bár a sztárbokszoló tagadta, hogy bármit is elkövetett:

Mike Tysonnak nem volt könnyű élete Forrás: AFP/Eugene Garcia

"Hadd ismételjem el itt, amit elmondtam a per előtt, a per során, az ítélet kihirdetésekor, a feltételes szabadlábra helyezésem előtti meghallgatáson, a szabadulásom után, és amit

A szabadulása után sem hagyott fel az önpusztító élettel, majd 2009-ben házasságra lépett Lakhia Spicerrel (Kiki Tyson), aki fontos támaszt jelent számára a függőségei elleni harcban.

Tysonnak különböző nőktől nyolc gyermeke született. Egyik kislánya, Exodus négyéves korában balesetben meghalt.

A kislánynak a nyaka köré véletlenül zsinór tekeredett amikor a phoenixi otthonukban egy erősítő géppel játszott. Jelenleg Las Vegasban él feleségével és két, Kikitől született gyermekével, Milannal és Moroccóval, de a többi gyermekének is gondját viseli.

Tiger Woods: A nőket megalázó szörnyeteg

Az amerikai golfikon, Tiger Woods botrányos körülmények közt vált el feleségétől, Elin Nordegrentől, akivel 2004 októberében házasodott össze a karibi Barbadoson.

A népszerű sportoló jó hírének rengeteget ártott, hogy kiderült, többször megcsalta feleségét, aki végül több mint 100 millió dollárt (30 milliárd Ft) kapott válásuk során.

"Szomorúak vagyunk, hogy véget ért a házasságunk, és a legjobbakat kívánjuk egymásnak" - állt az egykori házaspár közleményében, a két gyermekük felügyeletét megosztották.

Tiger Woods a feleségével sem bánt jól Forrás: AFP/Ezra Shaw

A házaspár magánélete akkor került reflektorfénybe, amikor

Woods a háza előtt autójával balesetezett. Később kiderült, családi vita miatt történt a karambol, majd több nő is felbukkant, akik azt állították, hogy viszonyuk volt a sportolóval. Tiger Woods igazi szörnyetegként bánt a nőkkel.

Ezt a viselkedésmintát otthonról hozta: Woods apja gyakorlatilag tönkretette saját gyermekét.

Neki és a családjának olyan megaláztatásban volt része, amiben alighanem csak keveseknek. Az emberek nem bíztak benne, és sérülései miatt többé már a golfpályán elért eredményei mögé sem tudott elbújni.

Hamarosan olvashatják a sorozat 2. részét.