Lesújtott a Netflix-átok, az összes sztárjuk kiesett az Australian Open első hetében

tennis Horizontal AUSTRALIAN TENNIS OPEN
Tunisia's Ons Jabeur reacts after a point against Czech Republic's Marketa Vondrousova during their women's singles match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Egyetlen egy sem érte meg az év indító Grand Slam-torna, az Australian Open második hetét, azon tíz teniszező közül, aki vállalta a szereplést a Netflix Break Point című dokumentumfilm-sorozatában.

Mintha csak átok sújtaná a Break Point sztárjait, akik közül többen is esélyesként érkezetek Melbourne-be, hiszen a második hétre fordulva, már egyikük sincs versenyben.

Az ausztrál fenegyerek, Nick Kyrgios, és honfitársa, Ajla Tomljanovic, valamint a spanyol Paula Bados pedig sérülés miatt még csak el sem indulhatott a szezon első GS-versenyén.

Tomljanovic ex-barátja, az olasz Matteo Berrettini, aki sorozat egyik epizódjában még otthon fogadkozott a szüleinek, hogy ez az ő éve lesz, már az első körben búcsúzott, miután a veterán Andy Murray ellen elrontotta a tenisztörténelem egyik legkönyebb meccslabdáját.

A második fordulóban esett ki a női világranglistán második, tavaly Wimbledonban és a US Openen is döntőbe jutó Onsz Dzsabőr. A tunéziai sztár - minő véletlen - a sorozat "Nagy várakozások" címet kapó epizódjában volt főszereplő, a védettséggel főtáblára jutó cseh Marketa Vondrusovától kapott ki három szettben, a két vesztes játszmát egyaránt 6:1-el bukta el.

Ugyancsak a második forduló volt a végállomás a férfi ranglista 3. helyén álló norvég Casper Ruud számára, aki a karrierje során még tornagyőzelem nélkül álló amerikai Jenson Brooksbytól kapott ki.

Ugyanitt búcsúzott a ranglistán 9. amerikai Taylor Fritz, akinek a világranglistán 107., szabadkártyás ausztrál, Alexei Popyrin volt túl nagy falat. Andy Murray (aki rivális Prime Video streaming-csatornán futó hasonló sorozat sztárja) nagy formában volt, hiszen egy újabb ötszettes csatában a hazai Thanasi Kokkinakist, Kyrgios haverját és párospartnerét is kiejtette (a következő fordulót aztán már a brit sem élte túl).

A Netflix próbálta nyugtatnif a kedélyeket: Tisztázzuk, ez csak véletlen, írták:

A női ranglistán hatodik görög Maria Szakkari sem jutott túl a második körön, őt a 87. helyen álló kínai Zsu Lin ejtette ki.

Utolsónak a kanadai Félix Auger-Aliassime (világranglista 7.) maradt, aki legalább a negyedik fordulóig eljutott, de a második hetet már ő sem érte meg Melbourne-ben, miután négy szettben kikapott a 71. helyen rangsorolt cseh, Jiri Leheckától.

Biztos megbánták már, akik aláírtak az idén képernyőre kerülő második évadra...