Vágólapra másolva!
Roman Kosztomarovról egyre rosszabb hírek érkeznek. Az orosz jégtáncost január 9-én szállították súlyos tüdőgyulladással kórházba, ahol – ismeretlen okból – valami durva fertőzést szedett össze. Állapota borzalmas, s ki tudja, mi lesz a vége.

A 2006-os torinói olimpia bajnoka (Tatyjana Navka volt a párja) alighanem egy szabadtéri jégrevü előadáson, a -20, -25 fokos hidegben betegedett meg, így került kórházba.

Állapota olyan súlyos volt, hogy lélegeztetőgépre kellett tenni, s két hétig nem volt eszméleténél

- írja a Sportal.

Miután a fertőzés miatt az

egyik lábát levágták, a másik lábfejéről a sarkát és az ujjait kellett amputálni, az orvosok optimisták voltak, úgy véltél, hogy most már túl van a nehezén. Tévedtek... A szerencsétlen kétgyermekes apának a lábai megcsonkítása után ugyanis kedden mindkét kézfejét is amputálni kellett.

Roman Kosztomarovról egyre rosszabb hírek érkeznek Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

– magyarázat az Izvesztyija című lapnak Lev Averbah szentpétervári főorvos.

A specialista szerint az olimpiai és világbajnok műkorcsolyázónak az immunrendszere mondta fel a szolgálatot, ráadásul szív-és érrendszeri problémák is felléptek.

„Volt valami egyelőre beazonosíthatatlan kiváltó ok, lehet, valami speciális vírus, ami ezt az összeomlást okozta. Egyelőre, mivel a helyzet nagyon bonyolult és értelmezhetetlen, szinte lehetetlen prognózist adni,

hogy mi várható" – jelentette ki az orvos.