Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok legenda, Hargitay Andrást nem lepte meg Hosszú Katinka gyengélkedése, ugyanis az egykori kiváló úszó már öt évvel korábban megjósolta ezt. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő felkészüléséről egyelőre nem lehet sokat tudni, ám Hargitay szerint sorsdöntő lehet az áprilisi országos bajnokság az úszónő életében.

Az olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok úszó, Hargitay András öt évvel ezelőtt pontosan megjósolta egy nyilatkozatában, hogy mi fog történni Hosszú Katinkával, aki éveken át a magyar sport legsikeresebb sportolója volt, felnőttvilágversenyen 97 érmet szerzett, ám tavaly már csak egy medállal tudta gyarapítani gyűjteményét, azt is váltóban.

– mondta 2018 januárjában Hargitay, és a jelek szerint az egykori szövetségi kapitánynak igaza lett.

Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, a magyar úszóválogatott egykori szövetségi kapitánya 2016-ban Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az úszónő felkészüléséről és jelenlegi formájáról egyelőre nem lehet sokat tudni, Hargitay azonban a Sportalnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, szerinte sok kérdésre ad majd választ a kaposvári ob.

"Nem volt nagy művészet ez a jóslat, hiszen nem mehetünk el egy fontos tényező mellett, ez pedig az életkor. Az áprilisi ob valóban kiemelt fontosságú lehet Katinka pályafutása szempontjából, a tét pedig az, hogy bekerül-e a válogatottba vagy sem. Kristálytiszta a képlet, ha van munka, van eredmény. Ez biztos" – mondta Hosszú jövője kapcsán.

Persze bármi történik az ob-n, én mindenképpen drukkolok neki. Ám

Hosszú Katinka számára sorsdöntő lehet az országos bajnokság Hargitay szerint Fotó: Csudai Sándor - Origo

Itt jön képbe a környezete, a család, a barátok, az edző. Utóbbi persze kényesebb kérdés, hiszen ismét a férje az edzője. Azonban ha már nem méltók az eredmények, valakinek figyelmeztetni kell, hogy a folytatással több árt magának, mint használ" – fogalmazott az állatorvosként praktizáló egykori kiváló úszó.