Elképesztő fordulat a saját apja által szexuálisan zaklatott Szilágyi Liliána ügyében

564886605 Liliana Szilagyi Horizontal
Szilágyi Liliána szerint Tusup miatt nem indulhat az Eb-n
Vágólapra másolva!
Újabb fordulat állt be a korábbi úszó, Szilágyi Liliána ügyében, akit a vádak szerint testileg és lelkileg is terrorizált és szexuálisan zaklatott apja, Szilágyi Zoltán, aki becsületsértés miatt pert indított a lánya ellen.

Szilágyi Liliána 2021 decemberében állt a nyilvánosság elé először, amikor közösségi oldalán több hosszú bejegyzésben fedte fel, hogy édesapja, egyben korábbi edzője, Szilágyi Zoltán "testileg és lelkileg is terrorizálta, kihasznáta és több esetben szexuáisan zaklatta". Az egykori sportoló által elmondottakat többen is megkérdőjelezték, és eleinte szerelme, Lengyel Zsombor is nehezen hitte el, hogy mindaz, amit hall igaz.

Később Szilágyi Zoltán rágalmazás és becsületsértés miatt pert indított lánya ellen, eközben a rendőrség nyomozást indított a korábbi sportoló állításai alapján. A Mandiner megírta, hogy a BRFK állítása szerint többször is keresték Liliánát, ő azonban nem tett vallomást, ezért a nyomozást megszüntették.

összegezte röviden a történéseket Keviczki István, a korábbi úszó jogi képviselője. Keviczki elmondása szerint egy ilyen eljárásban egyetlen lehetőség van arra, hogy Liliána vádlottként védekezhessen, ez pedig a valóságbizonyítás. Ha ugyanis a vádlotti oldal tudja bizonyítani, hogy azok az állítások, amelyeket ő nyilvánosságra hozott, a valóságnak megfelelnek, és a bíróság úgy értékeli, hogy ez jelentős magánérdeket vagy közérdeket szolgál, akkor szabadulhat a büntetőjogi következmények alól.

Szilágyi Liliána jelenleg vádlott az ügyben Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Keviczki István a nyomozás alapján azt valószínűsíti, hogy a rendőrség több más cselekmény mellett arra a 2016-os konfliktusra koncentrál, amelynek során - Liliána elmondása szerint - az apja fojtogatta őt. "Ebben az esetben felmerülhet a életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, amely gyakorlatilag egy köztes kategória a testi sértés és az emberölés között" - fejtette ki az ügyvéd, aki hozzátette, már több mint egy tucat tanú kihallgatását kezdeményezték, köztük olyanokét, akik látták a fojtogatás nyomait Liliána nyakán.

Az emberölési szándékot sok esetben nem lehet bizonyítani, de a körülmények, a támadott testrész vagy az alkalmazott eszköz alapján bizonyítást nyerhet, hogy életveszélyes sérülést okozhatott volna a cselekedetének tudatában lévő elkövető.

hangsúlyozta Keviczki, aki azt is elmondta, Liliána nem akart jogi ügyekbe bonyolódni, és apját sem akarta tönkretenni, csak fel akarta hívni a figyelmet a családon belüli erőszakra.

tette hozzá az ügyvéd.