Cseh győzelem a budapesti díjugrató-vk második napjának legrangosabb számában

show Dier Eén dier Huisdier Paard Zoogdier volwassen Dressuur wedstrijd WK kwalificatie paarden Brabanthallen hengst vee huisdieren PAARDRIJDEN paardenshow horse show In het wild levende dieren koningphotography dierenthema‘s One animal Mammal competition
A legmagasabb szintű nemzetközi díjugrató versenybíró Párizsban is ott lehet
Vágólapra másolva!
A cseh Jiri Hruska nyerte meg a Magyar Lovasszövetség Díjáért kiírt 150 centiméteres CSI*** versenyszámot, a Nemzeti Lovardában vasárnapig tartó 37. Gróf Széchenyi István díjugrató emlékverseny második, pénteki napjának legrangosabb versenyét.

A viadal honlapja szerint ebben a számban a lovasok minősülést szerezhettek a vasárnapi nagydíjra, s a 33 indulót 13 akadály, valamint 16 erőkifejtés tette próbára az 5000 euró összdíjazású, hibaidős versenyben.

A mezőnyből végül csak 11-en lovagoltak hibátlanul, közülük Hruska lett a győztes Phenix van de Noordheuvel nyergében. A második helyet a 2019-ben magyar bajnok Vándor Zsófia szerezte meg Quintus nevű lovával,

harmadikként pedig a palesztin - de korábban orosz színekben versenyző - Egor Shchibrik (Emir De Moens Harcour) végzett.

A második napon rendezték a 135 centiméteres, hibaidős elbírálású Big Tour versenyszámot az MTVA díjáért. A 32 párosra 12 akadály és 14 erőkifejtés várt a 450 méter hosszú pályán. Az elsőként lovagló egyiptomi Muda Zejada gyors és hibátlan produkcióját egyetlen riválisnak sem sikerült felülmúlnia, így az észak-afrikai lovas győzött Quenelle D'astoch nyergében. Másodikként a cseh Jan Stetina (Kannarco), harmadikként pedig Bohák-Debreczeni Éva (Cortez) végzett.

Cseh győzelem született a viadal második napjának legrangosabb számában Forrás: ANP via AFP/Sander Koning

Magyar sikerrel zárult a 125 centiméteres Small Tour versenyszám, melyben Fésűs Gréta bizonyult a legjobbnak Hunter Dadero Z nyergében.

Az ezüstérem Göttler Vilmosé (Jégvirág) lett, míg a dobogó alsó fokára a cseh Tina Larysova (Talourado) állhatott fel. Szintén magyar diadallal végződött a 125-130 cm Alpenspan fiatal lovak versenyszáma, melyet Mráz Tamás nyert meg Málna nyergében. Második lett Buza Patrik Zoltán (For Cornettina-ZS), harmadik pedig a cseh Marek Klus (Kumano Polt).

A csaknem 150 ezer euró összdíjazású versenyhétvége két legfontosabb versenye a szombati Honvédelmi Minisztérium díjáért sorra kerülő világkupa és olimpiai minősítő versenyszám, illetve a vasárnapi Szerencsejáték Zrt. Grand Prix lesz, mindkettőt élőben közvetíti az M4 Sport.