Szenzációs eredményeket értek el a fiatal magyar karatésok a debreceni Eb-n

Horizontal KARATE
Russian Anna Chernysheva (L) and Iranian Mobina Heydariozomcheloei, compete in the Women's Kumite -59 kg qualifying bout, during the Youth Olympic Games in Buenos Aires on October 17, 2018. Japanese Kokoro Sakaji won the gold medal. Kumite is Karate's sport fighting element, that will make its first appearance on the Summer Olympic Games programme at Tokyo 2020. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar sinkiokusin-válogatott az éremtáblázat negyedik helyén zárta a hétvégén a debreceni korosztályos Európa-bajnokságot.

A Hódos Imre Sportcsarnokban az U16-as, U18-as és U20-as korosztályokban formagyakorlatban, és a leütésig menő full contact küzdelemben rendeztek Eb-t Tokaji Norbert és csapatának, valamint Szabó Tamás és a Sinkiokusin Harcművész Szövetségnek köszönhetően – írta a Magyar Nemzet.

A 20 résztvevő ország 600 versenyzője vett részt a viadalon, amelyen a magyar csapat összesen 28 érmet szerzett. A 3 aranyat az ifjúságiak között Kiss Mónika (Várpalota Főnix Dojo) és Oláh Barnabás (Victory Klub), valamint az U20-as kategóriában Kerezsi Csenge (Bátor SE) szerezte.

A felnőtt nőknek is lehetőségük volt bizonyítani, számukra a tét már az őszi, súlycsoport nélküli japán világbajnokságra való kvalifikáció volt. Az Eb-n végül Szalay Berta a 28 indulóból a 3. helyen zárt, így Mező Lili és Tóth Csenge után ő is kijutott az októberi vb-re. A férfiakhoz – Fekete Gergely, Lajtos Patrik, Dávid Máté, Dávid Ádám – hasonlóan így ők is arra készülhetnek, hogy Japánban is bizonyítsák majd a magyar sinkiokusin karate erejét.

Az erős és egységes magyar válogatott az ősszel tovább folytatja a felkészülést, hogy jövőre Spanyolországban a felnőtt és junior súlycsoportos Európa-bajnokságon, majd Lengyelországban, az ifjúsági, U20-as és felnőtt súlycsoport nélküli Eb-n még ennél is jobb eredményeket érjen el.