Pigniczki Fanni aranyérmes lett Csengtuban

Tokió 2020 olimpia japán Pigniczki Fanni ritmikus sport gimnasztika
Hungary's Fanni Pigniczki competes in the individual all-around qualification of the Rhythmic Gymnastics event during Tokyo 2020 Olympic Games at Ariake Gymnastics centre in Tokyo, on August 6, 2021. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Pigniczki Fanni olimpikon ritmikus gimnasztikázó szerezte meg a magyar küldöttség első aranyérmét a Csengtuban zajló 31. Egyetemi Világjátékokon.

A multisportesemény eredményközlő oldala szerint az MTK 23 éves sportolója karikával, labdával és buzogánnyal is a 31 fős mezőny élén végzett, míg szalaggal a második legmagasabb pontszámot kapta. Az összetett versenyben 126,800 ponttal bizonyult a legjobbnak, így első magyarként állhatott fel a dobogó legfelső fokára a játékokon.

Pigniczki Fanni aranyérme lett Forrás: AFP/Martin Bureau

A magyar küldöttség ezzel egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett Csengtuban, ahol 18 sportágban 119 ország közel 10 ezer résztvevője szerepel. A pénteken kezdődött és augusztus 8-ig tartó Egyetemi Világjátékokon - korábbi nevén Universiadén - 12 sportágban 113 sportoló képviseli a magyar színeket.