Vágólapra másolva!
Mint ismert, Varga Csaba felért a Nanga Parbat csúcsára - közölte vasárnap a Hazajáró Facebook-oldala. Azóta nem érkezett új hír róla, várják Varga Csaba életjelét, jelentkezését a Nanga Parbatról.

Magyar idő szerint vasárnap délután adott hírt a Hazajáró oldala arról, hogy Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó elérte a Nanga Parbat 8126 méteres csúcsát. A bejegyzés szerint a nagyváradi hegymászó közép-európai idő szerint nem sokkal 12 óra után ért fel a pakisztáni hegy 8126 méter magas csúcsára pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

Varga Csaba hegymászóról hosszú órák óta nincs hír Forrás: Dextramedia

Ezt követően meg is kezdte a leereszkedést.

A sikeres csúcstámadás bejelentése óta azonban több mint 20 óra telt el, azóta nem érkezett a nyilvánosság számára újabb információ

- írja a Mandiner. A mászásról beszámoló Hazajáró oldal az előző posztja után azt írta: „Amint lesz bővebb információnk a mászásról, jelentkezni fogunk".

Ez volt a magyar nemzetiségű Varga Csaba hatodik nyolcezres csúcssikere pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül, ezzel jelenleg ő a legeredményesebb élő magyar expedíciós hegymászó.

A Nagyváradon élő sportember, építész szombaton indult el a Nanga Parbat csúcsára.